Castellano

La Setmana pel valencià de Petrer triplica el nombre de participants

La Setmana pel valencià de Petrer triplica el nombre de participants

  Aquest matí, Fernando Portillo, regidor de Cultura, Patrimoni i Normalització lingüística de l'Ajuntament de Petrer, acompanyat de José Diego Vicente, tècnic de normalització lingüística, han fet balanç de la Setmana pel valenciá, que va finalitzar divendres passat amb la xifra de 3.319 participants en les diferents activitats organitzades.

  Segons ha destacat el regidor, la valoració és molt positiva segons la xifra de participants, que quasi triplica les 1.242 persones de 2017, "la qual cosa demostra una important implicació amb el valencià, que és el que preteníem des de la regidoria". Portillo ha subratllat el treball més coordinat amb els centres educatius i l'avançament de l'activitat d'abril a febrer com les raons de l'èxit de participació.

  El regidor també ha indicat que "la promoció de la nostra llengua no finalitza amb aquesta setmana, sinó que continuem, per exemple, dissabte que ve, de nou amb teatre en valencià amb la representació de "Pels Pèls" i a poc a poc anem normalitzant l'ús i l'oferta cultural del nostre poble en les dues llengües".

  En el cas del concurs de redacció juvenil, han participat 308 joves, triplicant també la xifra de l'any passat que va ser d'uns 100 participants.

  20 places de pràctiques per a la preparació de les proves de coneixement del valencià

  José Diego Vicente, tècnic de normalització lingüística, ha aprofitat l'ocasió per a informar de les novetats que enguany presenten les proves de la Junta qualificadora de coneixement del valencià i, sobretot, per a anunciar les 20 places que la regidoria de normalització lingüística posa a la disposició d'aquelles persones que vulguen comptar amb el suport d'aquestes pràctiques de valencià.

  El tècnic ha subratllat que el termini d'inscripció per a l'oferta de les deu primeres places serà del 21 de març al 4 d'abril en les oficines de la pròpia regidoria, apuntant, a més, que tindran prioritat les persones que es vagen a matricular per a les proves i les que estiguen empadronades a Petrer.

  Es tracta de pràctiques gratuïtes, les quals consistiran en 1 hora individual semanal en horari de matí a triar entre les 10 h i les 14 h.

  Pujar