7 d’agost de 2020 7/8/20

Si Podem: 'Bloquejades les ajudes d'emergència de més de 25 famílies'

Si Podem: 'Bloquejades les ajudes d'emergència de més de 25 famílies' - (foto 1)

  L'Ajuntament de Petrer no pot ingressar la totalitat de les prestacions aprovades pels Serveis Socials, per no justiciar correctament les despeses derivades de les ajudes, tal com ve regulat per la llei.

  En l'actualitat, la realitat de les famílies ha canviat significativament, el nombre de demandants d'ajudes ha augmentat exponencialment i les casuístiques s'han diversificat. Als problemes habituals d'incomprensió de la normativa per part
  les persones demandants, se sumen les traves que imposen entitats bancàries, empreses del sector energètic, immobiliàries, etc., que fan molt difícil la justificació de la despesa al que va destinat, tal com pretén la llei.

  Aquesta Llei General de Subvencions aprovada pel govern de José María Aznar l'any 2003, regula les prestacions i ajudes que des dels ajuntaments es presten a les persones més vulnerables o en situació d'emergència social. Però la llei és molt inflexible i exigeix molts tràmits burocràtics, al mateix temps que no contempla situacions excepcionals de les persones demandants, realitat a la qual s'enfronten els professionals dels Serveis Socials diàriament.

  La Generalitat té normativa pròpia per a les Rendes de Garantia Ciutadana o les ajudes a l'acolliment familiar, la qual és menys rígida i més àgil administrativament. Per açò, no entenem des de Si-Podem com no s'ha engegat ja una normativa específica per a les ajudes d'emergència que presten els ajuntaments per a, així d'aquesta manera, no provocar que 25 famílies tinguen bloquejades les seues ajudes per a lloguer, llum, aigua o aliments.

  Per tant, 'emplacem a l'equip de govern a que realitzen les gestions pertinents perquè aquestes situacions no es produïsquen, sent més previsores i diligents els departaments implicats, ja que no és la primera vegada que es produeix aquest fet, i així garantir per part de l'Administració el dret de protecció de la ciutadania afectada per la crisi/estafa '.

  Pujar