Castellano

Un poble d'Alacant estudia sancionar amb feines a la comunitat els menors que facen botellón

Un poble d'Alacant estudia sancionar amb feines a la comunitat els menors que facen botellón
  • La fórmula s'està treballant perquè els menors facen serveis a la comunitat en comptes que els pares hagen de pagar les multes

Canviar el règim sancionador per treballs a la comunitat és la darrera proposta de la regidoria de Policia Local i de la Unitat d'Agent Tutor en aquells casos de menors que fan botellón o se'ls agafa consumint substàncies estupefaents com haixix. És el que pretén la localitat alacantina de Petrer i així ho van explicar ahir a la nit a la primera reunió amb famílies d'escolars per presentar-los la nova unitat policial que està en marxa des del mes de març passat.

"Estem veient amb els serveis jurídics de l'Ajuntament la fórmula legal per fer-ho i veient si hi ha altres llocs on ja canvien les sancions econòmiques als pares per feines a la comunitat del mateix menor", ha indicat Pablo Lizán, el regidor de l'àrea. Per la seua banda l'Agent Tutor, Francisco José Martínez, va indicar que “al final la multa la paguen els pares però el menor que ha comès la infracció no té cap repercussió més enllà de la reprimenda que puga caure a casa, pel que pensem que aquesta pot ser una fórmula vàlida”.

Ahir es va celebrar la primera de les xerrades amb les famílies de l'alumnat dins de la nova programació de la Unitat Agent Tutor de la Policia Local de Petrer, que es va crear durant el curs escolar passat i que té com a objectiu tractar problemàtiques relacionades amb menors dins i fora de l'entorn escolar, fent, fonamentalment, una tasca preventiva de formació i informació.

Les famílies van ser informades de l'evolució i de les temàtiques que s'aborden a cada nivell educatiu, i de com ha estat el procés fins a aconseguir aquesta unitat a la Policia Local de Petrer. Els pares i les mares també van expressar la seua preocupació per temes com el consum d'alcohol a edats primerenques, les zones de botellón, la venda d'alcohol a menors o el règim sancionador.

Pujar