Castellano

Petrer llança un missatge d'alerta al detectar un augment de casos de borratxera a joves

Petrer llança un missatge d'alerta al detectar un augment de casos de borratxera a joves
  • Aquest cap de setmana tres menors de quinze anys van haver de ser hospitalitzats i la Policia va desmantellar un botelló amb nou xiques

La Policia Local de Petrer ha assistit durant el cap de setmana a tres menors ebris en espais públics, dues xiques de 14 anys cadascuna i un noi de 15. En un dels casos va haver de ser traslladat a l'Hospital d'Elda. A més, dissabte passat, la policia va desmantellar un botelló amb nou xiques en un control rutinari de vigilància d'espais públics.

El regidor de l'àrea, Pablo Lizán, ha advertit dels riscos de la ingesta d'alcohol i ha demanat a les famílies amb fills adolescents que "adopten totes les precaucions possibles per evitar aquests comportaments que poden danyar seriosament la seua salut a una edat molt primerenca" .

Divendres a la vesprada es va rebre a través del 112 un avís que una menor es trobava èbria però conscient a l'avinguda de Madrid. Després de ser avisats telefònicament els pares, es van fer càrrec de la menor. Menys d'una hora després, a les 21:30 h, es rep un altre avís també del 112 indicant la presència d'una altra menor en aquest cas semi inconscient al Cami Campet, als voltants de l'escola Miguel Hernández. De la mateixa manera es va atendre i els seus pares es van fer càrrec d'ella.

I dissabte a les 20:30 h la Policia Local rep una telefonada d'uns menors alertant que un amic seu es trobava tombat en situació d'embriaguesa a la rotonda del carrer Rio Serpis, al barri de Sant Josep. Personada una dotació al lloc, es va requerir la presència d'un ambulància per al seu trasllat a l'Hospital d'Elda en companyia de la seua mare que també va ser avisada.

Lizán ha indicat que han detectat un increment d'aquest tipus de casos de menors. "No és normal que un mateix cap de setmana tinguem tres avisos amb menors que necessiten ajuda per la ingesta d'alcohol" i ha destacat que "estudiarem posar en marxa una campanya de conscienciació perquè és una cosa que ens preocupa tant com a les pròpies famílies i necessitem aturar-".

Finalment, la Policia Local informa que va desmantellar un botellón d'un grup de nou xiques que estaven reunides divendres a la vesprada baix del pont del Cementiri, en un control rutinari en diferents punts de la població per a la prevenció precisament d'aquest tipus de conductes i de compliment de les mesures de seguretat per la pandèmia sanitària.

Pujar