Castellano

L'estafa del matalàs: es fan passar per empleats de la Generalitat per a colar-se a les cases

L'estafa del matalàs: es fan passar per empleats de la Generalitat per a colar-se a les cases
  • Concerten cita prèvia per telèfon o van directament al domicili per a desinfectar el covid

La Policia Local de Petrer ha llançat una alerta després de tindre coneixement que s'estan rebent anomenades en les quals es fan passar per empleats de la Generalitat Valenciana per a concertar una cita prèvia. El seu públic objectiu són persones d'avançada edat i amb una trucada de telèfon o directament en el domicili, intenten accedir a l'habitatge i, una vegada dins, aprofitar-se de la situació.

A través d'una sèrie de preguntes intenten conéixer a la persona a la qual anomenen. Preferentment, busquen persones majors que visquen soles per a concretar una visita. Amb la finalitat de convéncer-los s'identifiquen com a empleats d'un fals programa de la Generalitat Valenciana per a la desinfecció de matalassos pel Covid de forma totalment gratuïta.

Una vegada accedeixen a la casa, els estafadors distrauen als propietaris per a emportar-se tot el que poden. Com a mesura de precaució, les autoritats policials alerten d'aquest engany en cas de rebre una trucada similar, i recomanen a les persones majors que no òbriguen la porta a desconeguts. Encara que de moment encara no s'ha denunciat cap robatori o furt per aquest sistema, la qual cosa ja s'han detectat són les trucades de telèfon per a concertar una cita.

Des de la Policia Local es demana màxima col·laboració per a fer arribar el missatge d'alerta als més majors. Recorden que, en cap cas, han d'obrir la porta a persones desconegudes i desconfiar d'aquesta mena de serveis que el que pretenen és tot el contrari.

Pujar