28 de gener de 2020 28/1/20

Carme Riera imparteix un taller de narrativa a la Seu Universitària de Petrer

Carme Riera imparteix un taller de narrativa a la Seu Universitària de Petrer - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Carme Riera imparteix un taller de narrativa a la Seu Universitària de Petrer - (foto 2)
  Carme Riera imparteix un taller de narrativa a la Seu Universitària de Petrer - (foto 3)

  L’escriptora mallorquina, catedràtica de la Universitat de Barcelona i membre de la Reial Acadèmia de la Llengua, amb la butaca n minúscula, Carme Riera, impartirà el taller de narrativa en valencià “Escriure i viure”, els dies 20 i 21 de novembre a la Seu Universitària de Petrer (edifici Espai Blanc, C/ Luis Chorro, 7).

  El nombre de places oferides està limitat a 20 participants i les persones interessades hauran d’inscriure-s’hi en https://web.ua.es/es/seus/petrer/sede-universitaria-de-petrer.html abans del tancament de matrícula, el divendres 17 de novembre (preu: 20 euros).

  Les sessions, de 17 a 20 hores, tenen com a objectiu treballar en el concepte de creació literària, els mecanismes de creació; com començar i acabar una obra; distingir conte i novel·la; el tema i la trama; les tècniques de construcció dels personatges protagonistes i secundaris i les tècniques de narració, descripcions i diàlegs.

  El director de la Seu Universitària de Petrer, Pedro Payá, ha declarat que «és un privilegi comptar amb una intel·lectual com Carme Riera, que no solament és una escriptora de referència de les lletres espanyoles i catalanes, sinó que forma part de la història més recent d’Espanya per la seua trajectòria acadèmica i pública».

  Carme Riera

  Va nàixer a Palma de Mallorca el 12 de gener del 1948. En 1965 es trasllada a Barcelona i estudia Hispàniques a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma. Es llicencia l’any 1970. Comença la carrera literària escrivint relats; l’any 1974 obté el premi Francesc Puig i Llensa pel relat Et deix, amor, la mar com a penyora i a l’any següent publica el seu primer llibre: Te deix, amor, la mar com a penyora, volum que comença amb el relat homònim, i l’èxit del qual propiciarà el seu segon llibre de contes Jo pos per testimoni les gavines; en 1980 adaptarà varis d’aqueixos relats al castellà en Paraula de dona. Les seues obres escrites en català es publicaran també traduïdes al castellà fins als anys noranta, quan la mateixa Riera comença a escriure totes les seues obres en les dues llengües. El 2013 pren possessió de la cadira «n» en la Reial Acadèmia, i és així la vuitena dona que s’incorpora a l’entitat. Ha sigut guanyadora de nombrosos premis literaris com el Premi Josep Pla, el Sant Jordi, el Ramon Llull, o l’Anagrama.

  Està establida a Barcelona on continua treballant en la Universitat Autònoma com a catedràtica de Literatura Espanyola i directora de la Càtedra José Agustín Goytisolo.

   

   

  Pujar