Castellano

Alerten d'una onada de robatoris a gent gran al mig del carrer en aquest poble valencià

Alerten d'una onada de robatoris a gent gran al mig del carrer en aquest poble valencià
  • La Policia Local de Petrer alerta d'un brot de robatoris de joies a persones grans pel mètode de la falsa abraçada

La Policia Local de Petrer alerta d'un brot de robatoris a la via pública utilitzant el mètode de la falsa abraçada. En els últims dies s'han denunciat dos robatoris però no es tractaria de la mateixa persona, segons la descripció realitzada per les víctimes.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Pablo Lizán, ha fet una crida perquè s'extremen les mesures de seguretat i ha demanat que "alertemos als nostres majors perquè desconfien de persones desconegudes que s'acosten a ells i si les detecten que telefonen immediatament a la policia ".

Aquest modus operandi consisteix a acostar-se a homes grans amb alguna excusa i buscar un contacte físic, arribant a acariciar-, llançant-afalacs, demanant-los treball o oferint sexe, abraçant o besant-, per robar-los rellotges, joies i cadenes.

En un dels casos, i segons el testimoni de la víctima que es trobava assegut en un banc de Jardins Rei Joan Carles I, se li va acostar una dona que, pel seu accent és estrangera, i li va proposar mantenir relacions sexuals. Tot i la negativa, el va abraçar, moment en el qual va aprofitar per robar-li un cordó d'or amb una medalla del Reial Madrid que duia a coll. Segons el testimoni ofert a la policia, es tractaria d'una dona d'uns 30 anys d'edat, d'estatura no superior a 1,60 m, pèl castany i vestia una part amb peça esportiva.

El segon cas es va produir a la part de la rambla paral·lela al carrer L'Horta, una zona molt freqüentada per senderistes i pas de vehicles. La persona que va denunciar els fets va relatar que una jove d'uns 20 anys d'edat, d'origen estranger també, d'alçada baixa li va donar dos abraçades i dos petons i el va convidar a anar-se'n a casa, cosa que va ser rebutjat. Una vegada que va marxar la víctima, es va adonar que li faltava la cadena d'or que portava al coll, amb una medalla amb les seues inicials gravades i el grup sanguini.

Lizán ha demanat que, davant aquesta situació, s'intente no fer ostentació de joies i que es busque la col·laboració d'altres transeünts en cas de detectar un possible cas d'aquest tipus, a més d'avisar com més aviat a la policia perquè s'actue un dispositiu de recerca i localització de les presumptes autores dels fets.

Pujar