4 de desembre de 2020 4/12/20

És perillós prendre ibuprofeno durant la propagació del coronavirus?

És perillós prendre ibuprofeno durant la propagació del coronavirus? - (foto 1)
  • L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris respon als dubtes generats en les últimes hores

En les últimes hores han sigut molts les faules que han anat circulant per les xarxes socials sobre la perillositat de prendre ibuprofeno durant la propagació del coronavirus, arribant fins i tot a afirmar-se que podria agreujar la situació. Davant l'augment d'aquesta mena de missatges, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha volgut pronunciara.

“No existeix cap dada actualment que permeta afirmar un agreujament de la infecció per COVID-19 amb el ibuprofeno o altres antiinflamatoris no esteroidals, per la qual cosa no hi ha raons perquè els pacients que estiguen en tractament crònic amb aquests medicaments els interrompen” han informat.

En la mateixa línia, han apuntat que des de la Unió Europea s'està investigant una possible relació a instàncies d'una sol·licitud registrada per l'agència de medicaments francesa (ASNM). “Aquesta anàlisi finalitzarà previsiblement al maig de 2020 però, amb la informació disponible és complex determinar si aquesta associació existeix, ja que el ibuprofeno s'utilitza per al tractament dels símptomes inicials de les infeccions i, per tant, la relació causa-efecte no és fàcil d'establir” insisteixen.

Finalment, des de la AEMPS recorden que el consum ja siga de paracetamol o ibuprofeno ha de realitzar-se sobre la base de la fitxa tècnica i a la menor dosi capaç de controlar els símptomes.

Pujar