elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El servei de salvament i socorrisme en platges a Peníscola realitza 203 assistències el mes d'agost

El servei de salvament i socorrisme en platges a Peníscola realitza 203 assistències el mes d'agost
  • El personal dels llocs de socorrisme ha atés consultes, ha efectuat cures i ha prestat el servei d'ambulància de platja

La Regidoria de Platges de l'Ajuntament de Peníscola ha fet balanç del treball de l'equip del servei de salvament i socorrisme, després d'avaluar les xifres del mes d'agost, el segon de la temporada amb la planta hotelera oberta al públic.

En total, al llarg d'aquest mes, s'han dut a terme 203 assistències, entre les quals es troben la resolució de consultes, cures per colps, picades, lipotímies, al·lèrgies, fractures, insolacions o talls.

Els serveis de salvament en la mar han sumat un total de 22 i aquests han inclòs salvaments amb moto aquàtica i amb embarcació pneumàtica. Els rescats s'han realitzat també a banyistes amb embarcació i a auxiliats amb objectes flotants.

Pel que respecta al Punt Accessible, servei que ofereix la Platja Nord per a usuaris amb mobilitat reduïda, el servei s'ha prestat amb cita prèvia, pels condicionants de la nova normalitat.

“Les xifres d'atencions han sigut inferiors a les d'anys anteriors a conseqüència de la menor ocupació de la platja que, recordem, ha sigut d'un 40% de mitjana al llarg del mes” ha recordat París.

Enguany el servei de socorrisme ha comptat amb casetes noves, més modernes, dissenyades i equipades per tal d’oferir un millor servei i per poder-se higienitzar de forma més exhaustiva, després de cada ús, a causa de la nova situació.

L'equip de socorrisme ha compartit tasques informatives amb la unitat policial de platges i l'equip d'informadors que ha posat en marxa l'Ajuntament a través d'un Pla d'Ocupació Local, pel qual 23 informadors atenen dubtes i consultes tant a les platges com als passejos marítims de la localitat. A aquest equip, s'han sumat 23 informadors més de Generalitat Valenciana.

Les platges peniscolanes, a més, han comptat amb més de 70 panells informatius sobre les noves normes d'ús i recomanacions de seguretat sanitària, que han completat, amb el dron de control d'aforaments, el dispositiu de seguretat en el litoral.

La regidora de Platges, Raquel París, ha volgut incidir en la importància d'aquest servei, “hem de ser conscients de la importància de l'eficiència i professionalitat del servei de socorrisme en platges que facilita i garanteix un ús i gaudi segur del nostre litoral” ha manifestat la regidora.

Pujar