20 de febrer de 2020 20/2/20

S’aprova la Moció de Compromís per Peníscola, i es bonificarà L’IVTM de vehicles “Cero Emisiones” i “ECO”

S’aprova la Moció de Compromís per Peníscola, i es bonificarà L’IVTM de vehicles “Cero Emisiones” i “ECO” - (foto 1)

  S’ aprova la Moció presentada per Compromís per Peníscola per bonificar el 75% en la quota de l’ IVTM, en els vehicles classificats en el Registre de vehicles de la Direcció General de trànsit com de “Zero Emisiones”(vehicles elèctrics, BEV,REEV...) i “ECO” (vehicles híbrids,GNP,GLP...)

  Juan Marcos Bayarri, portaveu de Compromís per Peníscola afirma: “La política útil de Compromís comença a obtindre resultats en Peníscola. Amb l’ aprovació d’ aquesta moció que hem presentat, contribuirem a la lluita contra el canvi climàtic i aconseguirem implantar de manera real la mobilitat sostenible, perquè a dia d’avui, Peníscola no està preparada per a una mobilitat responsable, sostenible i accessible”.

  Juan Marcos continua: “Lamentablement Peníscola no està esforçant-se el suficient per aconseguir una transició ecològica, ni avança cap a una mobilitat sostenible o cap a una economia verda. Si ens fixem en l’ area de medi Ambient dels pressupostos 2020, estos estan més pendents de cuidar tot allò ja existent, que de la innovació en energies renovables, o desenvolupament de projectes mediambientals o renovació de flotes de vehicles “cero emisiones”: no es tracte de fer accions puntuals, sinó de forjar una planificació estratègica cap a una ordenació municipal més sostenible, accessible i buscant una mobilitat responsable”.

  Per la seua part, Vicent Castell, Secretari local de Compromís per Peníscola indica: “Més tard o més prompte, hem d’ entendre que tot allò que contamine ha de ser exclòs progressivament de la nostra localitat, i la única manera de desincentivar el seu ús, és mitjançant polítiques ecològicament sostenibles. Els vehicles híbrids i elèctrics, suposen el desenvolupament d’ un nou model energètic, basat en augmentar la eficiència energètica, i recolzar l’ us d’ energies renovables, reduint les emissions contaminants i la contaminació acústica, millorant l’ aire, i reduint la dependència del petroli amb la reducció dels costos que això suposa.

  Juan Marcos Conclou: “Es tracte d’ incentivar el canvi cap a un medi de transport alternatiu i sostenible, on amb esta moció, deixem constància de l’ aposta de Compromís en la millora del Medi ambient, davant de la preocupació pel canvi climàtic, la emergència climàtica i el calfament  global. Des de Compromís per Peníscola continuarem treballant per una Peníscola més verda, sostenible, accessible, igualitària i progressista”.

  Pujar