17 de novembre de 2019 17/11/19

El PSPV replica a Andrés Martínez que ha perdut mig milió d'euros de fons europeu “per no fer bé les coses”

El PSPV replica a Andrés Martínez que ha perdut mig milió d'euros de fons europeu “per no fer bé les coses” - (foto 1)
  • El secretari general provincial, Ernest Blanch, recorda a l'alcalde de Peníscola que “a Europa encara ens miren amb lupa per culpa dels empastres del PP"

L'únic responsable d'haver perdut mig milió d'euros de fons europeus té nom i cognoms: Andrés Martínez Castellà. El secretari general del PSPV a la província de Castelló, Ernest Blanch, ha replicat a l'alcalde de Peníscola que l'únic responsable que l'Ajuntament haja perdut una subvenció europea de 500.000 euros és “el propi alcalde, per no fer bé les coses i per la seua pèssima gestió”.

Blanch ha recordat a l'alcalde del PP que “el temps de Fabra paga ja, quan s'adjudicaven subvencions que mai es pagaven, s'ha acabat. I el que es concedisquen a dit, en funció del carnet del partit i amb procediments més que dubtosos, també”. Ara, ha rematat el dirigent socialista, “cal complir escrupolosament amb les bases, respectar els procediments i ajustar-se a la legalitat. Alguna cosa que comprén qualsevol persona menys, sembla, que alguns alcaldes del PP com Andrés Martínez”.

El secretari general provincial comprén que “a un partit com el PP, acostumat als seus xiringuitos, li coste entendre que no pot fer el que vulga i com vulga, però si les bases d'una convocatòria demanen una documentació i marquen un termini d'entrega cal fer una cosa tan senzilla com presentar eixa documentació i no altra i fer-ho dins del termini marcat”.

En aquest sentit, Blanch ha lamentat que “Andrés Martínez jugue a la distracció culpant als altres per a tapar la seua pèssima gestió i la seua incapacitat de complir amb el que exigeix la llei”. Les conseqüències d'aquesta mala praxi és que els veïns i veïnes de Peníscola han perdut 500.000 euros de fons europeus per a remodelar el barri antic.

A més, ha lamentat que “per culpa dels empastres del PP a Europa encara ens mira amb lupa. Quan s'incompleixen les bases d'una convocatòria de fons europeus, Europa ens fa retornar els diners i l'experiència amb la Generalitat del PP és per tots coneguda”. I ha lamentat la poca prudència amb el procediment judicial: “Com a mínim hauria d'esperar que hi haja una resolució judicial per a fer valoracions polítiques, però tampoc en això té les coses molt clares”.

Blanch ha recomanat a l'alcalde de Peníscola que “deixe de tirar pilotes fora, que assumisca la seua responsabilitat i que es pose a treballar ja perquè això no torne a succeir. A Peníscola li ho agrairan”.

ocultar
El PSPV replica a Andrés Martínez que ha perdut mig milió d'euros de fons europeu “per no fer bé les coses”
Pujar