elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE de Peníscola recolza a les famílies amb menors afectats de càncer o malaltia greu i demana que el subsidi que reben s’allargue més enllà dels 18 anys

El PSPV-PSOE de Peníscola recolza a les famílies amb menors afectats de càncer o malaltia greu i demana que el subsidi que reben s’allargue més enllà dels 18 anys
  • La portaveu socialista, Isabel Esbrí, defensa que “l'obligació de l'administració i de les institucions és ajudar i fer-los la vida més fàcil a totes estes famílies”

El PSPV-PSOE de Peníscola recolza a les famílies amb menors afectats de càncer o malaltia greu i exigeix que el subsidi que reben s’allargue més enllà dels 18 anys. El Reial Decret 1148/ 2011 de 29 de juliol reconeix que els pares, mares i tutors d’estos nens i nenes tenen dret a una reducció de la seua jornada laboral sense disminució econòmica per poder dedicar-se a cuidar-los de forma contínua i permanent. No obstant això, una vegada els menors arriben a la majoria d’edat esta prestació social desapareix tot i que continuen necessitant sent atesos. La portaveu socialista, Isabel Esbrí, defensa que “l'obligació de l'administració i de les institucions és ajudar i fer-los la vida més fàcil a totes estes famílies i, per això, anem a presentar una moció perquè se modifique el decret”.

“A les nits sense dormir, a l'alerta permanent, el cansament físic i psicològic, estes  famílies han de sumar la por a una data en el calendari, en complir 18 anys queden desprotegides, ja que la prestació que perceben s'extingeix i el seu cuidador haurà d'incorporar-se al seu lloc de treball al 100%”, denuncia Esbrí. No obstant això, es lamenta la portaveu socialista, “la realitat és que les cures no desapareixen, sinó que s'agreugen enormement perquè, en molts casos, no existeixen tractaments efectius”.

Segons explica Isabel Esbrí, l’única opció de les persones que cuiden a menors afectats per malaltia greu o discapacitat, majoritàriament dones, és la de continuar fent el que feien fins a aqueix moment, que és cuidar a la seua descendència, però, com que no poden compatibilitzar-ho amb la jornada laboral, perden la prestació i el treball i es veuen obligades a viure les 24 hores del dia els 365 dies de l'any atenent el malalt. Tenint açò en compte, “el PSPV-PSOE de Peníscola se suma a la lluita de milers de famílies que intenten canviar una normativa injusta i, per tant, en la moció instem el Govern d'Espanya i a la Generalitat Valenciana al fet que amplie, més enllà de la majoria d'edat, la prestació econòmica per cura de menors afectats per càncer o una altra malaltia greu”, conclou Esbrí.

Pujar