elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PPCS exigix a Pedro Sánchez la inversió que estabilitze el tómbol de Peníscola perquè “els despreniments no es frenen amb cartes”

El PPCS exigix a Pedro Sánchez la inversió que estabilitze el tómbol de Peníscola perquè “els despreniments no es frenen amb cartes”
  • En 2019 es van registrar despreniments en el tómbol que exigixen una actuació que consolide l'estructura. Inversió que ha d'arribar del Govern d'Espanya “del qual només ens arriben cartes”, critica el secretari general del PPCS, Salvador Aguilella

  • Visita al costat de la portaveu de Turisme en el Congrés dels Diputats, Miriam Guardiola, i el president local del PP a Peníscola, Andrés Martínez, reivindiquen la inversió que blinde les fortaleses d'una localitat que és fortí turístic de la província

MÉS FOTOS
El PPCS exigix a Pedro Sánchez la inversió que estabilitze el tómbol de Peníscola perquè “els despreniments no es frenen amb cartes” - (foto 2)

El Partit Popular de la província de Castelló ha reclamat al president del Govern d'Espanya la inversió que permeta frenar els despreniments registrats en el tómbol de Peníscola en 2019. Des de fa cinc anys, “esperem l'arribada d'uns fons necessaris per a assegurar l'estabilitat d'este massís sobre el qual s'assentisca Peníscola. És necessari actuar, perquè els problemes no es frenen amb cartes”, ha manifestat el secretari general del PPCS a la província, Salvador Aguilella.

El dirigent ha fet estes declaracions en la visita que ha realitzat amb la portaveu de Turisme en el Congrés dels Diputats, Miriam Guardiola, i el president local del PP a Peníscola, Andrés Martínez, al costat de càrrecs orgànics del PPCS com Óscar Clavell, Candela Anglés, Domingo Giner, Iván  Sánchez i Jesús Lecha, així com la vicesecretària i candidata a les europees pel PPCS, María Ángeles Pallarés. L'objectiu, tal com ha manifestat Aguilella, és “posar el focus en els problemes que la nostra província registra amb el desig d'aconseguir fons per a posar en valor fortaleses que a tots ens sumen”.

El tómbol de Peníscola va registrar despreniments en el desembre de 2019, tal com ha relatat Martínez. “Els fets van provocar que l'Ajuntament de Peníscola sol·licitara formalment al Govern d'Espanya la intervenció immediata i elaborara un informe geològic sobre el tómbol. Una demanda que mai va ser atesa per Pedro Sánchez”, lamenta el president local del PP. L'únic informe que consta sobre aquest tema és el que va elaborar la Diputació Provincial de Castelló dos anys més tard, en 2022, que determinava les actuacions a desenvolupar per a previndre noves solsides. “Això sí, hui seguixen sense arribar els fons que permeten corregir estos problemes”, explica Martínez i mentres, tal com ha assenyalat Salvador Aguilella, “es dona l'esquena a un dels principals emblemes turístics d'esta província, de la Comunitat Valenciana i de tota Espanya”.

La resposta, el vot

En opinió del secretari general del PPCS, Salvador Aguilella, “la resposta a tant d'abandó la podem exercir este diumenge 9 de juny, votant l'únic projecte que complix la seua paraula i garantix les inversions que posen en valor les capacitats turístiques d'esta província, el que defén el Partit Popular”. Perquè “el menystinc del Govern d'Espanya no sols en matèria de protecció del tómbol sinó també en inversió per a promoció turística ens fa mal a tots”.

Pujar