23 de setembre de 2020 23/9/20

Més de 300 persones participen en la jura de bandera en Peníscola

Més de 300 persones participen en la jura de bandera en Peníscola - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Més de 300 persones participen en la jura de bandera en Peníscola - (foto 2)
  Més de 300 persones participen en la jura de bandera en Peníscola - (foto 3)
  Més de 300 persones participen en la jura de bandera en Peníscola - (foto 4)

  La ciutat papal de Peníscola ha acollit aquest cap de setmana un Jurament a la Bandera enfront de la mar Mediterrània, en l'Avinguda de la Mar, on més de 300 persones -196 homes i 127 dones- han expressat, amb un bes, el seu amor a Espanya. L'acte ha sigut organitzat per la Comandància Militar de València i Castelló, i ha estat presidit pel Tinent General Francisco Jose Gan Pampols, Cap de la Caserna General Terrestre d'Alta Disponibilitat, comptant amb la presència de la Subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Immaculada Tingues Bachero, així com de diverses autoritats civils locals, provincials i autonòmiques.

  En la seua al·locució, el Tinent General Gan s'ha dirigit al personal que ha jurat bandera assenyalant que aquest “és un acte de transcendència excepcional” amb el qual se segella el compromís intemporal de la defensa d'Espanya. Va afegir també que “El jurament o promesa s'associa sovint a la milícia, al soldat. No obstant això, la Bandera, i el compromís amb ella, i amb la nostra Pàtria comuna, Espanya no són, ni han de ser, una cosa exclusiva de les Forces Armades.”

  Per part seua, l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez Castellá, va dirigir unes paraules als jurants on va expressar: "orgullosos i emocionats acollim aquest acte de reconeixement i respecte a la nostra bandera, símbol constitucional de la nació, compromesos amb tot el que representa". També va donar la benvinguda a l'Exèrcit espanyol amb el reconeixement a la seua tasca i el respecte per la seua vocació de servei. La jura de Bandera s'ha realitzat davant dues Ensenyes nacionals: l'Estendard del Regiment de Cavalleria Lusitania 8, amb seu a Marines i la Bandera de la 6a Zona de la Guàrdia Civil.

  Finalment, s'ha dut a terme un acte d'homenatge als quals van donar la seua vida per Espanya en el qual han participat el jurant de major edat de 86 anys i el més jove de 18 anys.

  Pujar