19 de gener de 2021 19/1/21

Peníscola treballa en un pla especial de neteja de platges per a aquest estiu

Peníscola treballa en un pla especial de neteja de platges per a aquest estiu - (foto 1)
  • Es triplicarà la maquinària de neteja de l'arena durant la temporada de bany i se sumarà la desinfecció de superfícies de contacte i mobiliari en platges

MÉS FOTOS
Peníscola treballa en un pla especial de neteja de platges per a aquest estiu - (foto 2)

L'àrea de Serveis, amb la de Turisme i Platges, estan treballant ja en la confecció d'un pla especial de neteja del litoral per a l'obertura de les platges al bany.

Després de la publicació, aquest cap de setmana, de les recomanacions després de la crisi del COVID19 del Ministeri de Sanitat, els serveis municipals estan ja treballant en la confecció d'un programa d'accions amb l’empresa concessionària de la neteja en platja.

“Fins enguany, la neteja en platges era ja molt intensiva, perquè el contracte de serveis contemplava diverses temporades, sent la temporada de bany la que comptava amb més recursos, tant en matèria de maquinària com en neteja manual” ha explicat l'edil de l'àrea de Serveis, Jorge Rovira.

Les actuals circumstàncies i les recomanacions sanitàries “ens plantegen un nou escenari al qual ens adaptarem per poder garantir la neteja i desinfecció de superfícies susceptibles d'estar en contacte amb els usuaris” ha explicat Rovira.

Així, els edils de totes dues àrees han anunciat l'elaboració d'un pla conjunt, “perquè disposem de més de mig milió de metres quadrats d'arenals en el nostre litoral, un dels principals recursos turístics de la nostra destinació” ha explicat la regidora de l'àrea de Turisme i Platges, Raquel París, compromesa amb “garantir la seguretat sanitària d'aquest entorn aplicant totes les recomanacions que ens faciliten les autoritats sanitàries”.

El nou protocol de neteja en el qual treballen les àrees, juntament amb l'empresa concessionària en la localitat, inclou no sols l'habitual neteja d'arena, que serà diària i comptarà amb el triple de maquinària de la que compta en aquests moments; sinó que també inclourà una neteja i desinfecció, amb productes autoritzats, de mobiliari en platja i els seus accessos, com per exemple les baranes i altres superfícies de contacte.

Pujar