5 de juliol de 2020 5/7/20

Peníscola solicita a la Generalitat la reparació de la Porteta després del temporal

Peníscola solicita a la Generalitat la reparació de la Porteta després del temporal - (foto 1)
  • Este espai junt a la muralla varen quedar graument danyats per el temporal

MÉS FOTOS
Peníscola solicita a la Generalitat la reparació de la Porteta després del temporal - (foto 2)
Peníscola solicita a la Generalitat la reparació de la Porteta després del temporal - (foto 3)

Després del temporal marítim del mes passat, la zona de la Porteta, enfront de la muralla renaixentista de la zona nord del tómbol de Peníscola "ha quedat danyada, amb efectes visibles de l’impacte del temporal sobre la pedra i amb una obertura en el ferm" ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez, als tècnics del Servei Territorial de Cultura desplaçats a la localitat, als quals l’alcalde ha sol·licitat una intervenció d’emergència per part de la Conselleria.

Durant la inspecció visual, els tècnics han pogut comprovar l’estat en què ha quedat aquest espai que envolta la muralla, també en l’accés a la zona posterior dels penya-segats vora els murs del Castell.

"És important que totes les administracions s’impliquen en la reparació dels desperfectes i a garantir la seguretat en la zona" ha valorat Martínez.

Aquesta inspecció visual es va realitzar també amb els tècnics municipals i juntament amb al personal tècnic de Costes, depenent del Ministeri, per les seues competències dins del domini marítim terrestre.

Atenent les competències en matèria de conservació i recuperació del patrimoni de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria de Cultura, des de l’Ajuntament s’hi ha sol·licitat també col·laboració, "ja que l’administració autonòmica preveu poder realitzar intervencions en cas d’emergències i aquest cas, sense cap dubte, és una emergència" ha valorat".

En aquest cas, a més de la reparació del ferm, caldrà ferr la reposició de canalitzacions i instal·lacions elèctriques.

Pujar