1 de desembre de 2020 1/12/20

Peníscola es prepara per a convertir-se en un gran plató de cinema i televisió en aquest pont d'octubre

Peníscola es prepara per a convertir-se en un gran plató de cinema i televisió en aquest pont d'octubre - (foto 1)
  • El barri antic es transformarà fent sentir als seus visitants com a actors, almenys per unes hores

MÉS FOTOS
Peníscola es prepara per a convertir-se en un gran plató de cinema i televisió en aquest pont d'octubre - (foto 2)
Peníscola es prepara per a convertir-se en un gran plató de cinema i televisió en aquest pont d'octubre - (foto 3)
Peníscola es prepara per a convertir-se en un gran plató de cinema i televisió en aquest pont d'octubre - (foto 4)
Peníscola es prepara per a convertir-se en un gran plató de cinema i televisió en aquest pont d'octubre - (foto 5)

La Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Peníscola ha programat per a aquest pont activitats per a promocionar la seua condició de ciutat-plató i mostrar els seus enclavaments més atractius per a les càmeres.

L'àrea de Turisme de l'Ajuntament ha programat una nova experiència englobada dins del producte Peníscola de Cine, centrada en el turisme vivencial.

En aquesta el visitant i turista es convertirà en actor o actriu per un dia. Amb els escenaris de rodatge decorats com ho van estar en els rodatges de les grans produccions audiovisuals que ha allotjat la ciutat, els participants podran sentir-se com Tyrion Lannister (Game of Thrones) o Charlton Heston (El Cid).

Concretament, l'experiència cinematogràfica en viu se celebrarà a partir de demà dia 9 i fins al dia 12 d'octubre en la plaça de Bous i la Bateria del Calvari. Els passes es dividiran en tres temàtiques diferents: històrica, pirata i fantàstica.

L'activitat començarà demà amb un passe a les 18:30h de La rueda del infierno sota la temàtica de "Peníscola de Cinema, aventures i pirates". Tot aquell que participe en aquesta acció es convertirà en testimoni d'un trepidant combat. El passe de dilluns, 12 d'octubre, tindrà lloc a les 12:00h i també girarà entorn de la temàtica pirata i aventurera. El desembarco de los bucaneros serà el nom de l'acció, on els "actors i actrius per un dia" viuran un desembarcament i hauran d'enginyar-se-la per a no posar-se en perill.

El dissabte 10 se centrarà en la temàtica de "Peníscola de Cine Històrica" i els passes seran a les 12:00h, amb La toma de Valencia, i a les 18:30h amb El torneo de Peñíscola. Les persones participants podran reviure la història de com el Cid va prendre la ciutat de València representada en les muralles de la ciutadella i sentir-se com un extra en la gran superproducció.

El diumenge 11 els passes giraran entorn de "Peníscola de Cine Fantasia heroica" i tindran lloc a les 12:00h, amb El ataque de los demonios i a les 18:30h, amb El bárbaro y el dragón. Les escenes representaran, amb tota mena de detalls, escenes icòniques de guerra i fantasia heroica. "Amb aquestes propostes volem continuar apostant pel turisme de tot l'any, perquè el públic final continue redescobrint Peníscola i els seus escenaris de pel·lícula per a unes vacances de cine" ha assegurat la regidora de l'àrea, Raquel París.

La vinculació de la ciutat amb el món audiovisual és àmplia i prové d'una trajectòria iniciada ja en el segle passat per importants cineastes com Berlanga, i va trobar un dels seus moments més gloriosos en el rodatge de El Cid, la superproducció de Hollywood que va impulsar el desenvolupament turístic del municipi des dels anys seixanta. Recentment, l'impuls de l'àrea de Turisme i Comunicació de l'Ajuntament, ha facilitat que Peníscola haja acollit nombrosos rodatges en els últims anys i, més recentment i amb major impacte, la reeixida sèrie nacional El Ministerio del Tiempo, així com la reconeguda i guardonada sèrie Game of Trhones , la més important de la història de la televisió a nivell mundial, pel nombre de seguidors i espectadors, així com segons la mateixa crítica. La sèrie de Mediaset, El Chiringuito de Pepe, amb dues temporades, els exteriors de les quals es van rodar pràcticament de manera íntegra a la Ciutat a la Mar, van reportar també una promoció importantíssima per a la destinació.

Activitat segura

Les activitats previstes incorporen les mesures de seguretat sanitària recomanades, des de l'organització, l'ús de mascaretes, gel hidroalcohòlic, control d'aforament i manteniment de distàncies de seguretat.

Pujar