elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Peníscola organitza batudes per a trobar a l'home desaparegut des de maig

Peníscola organitza batudes per a trobar a l'home desaparegut des de maig
  • La Guàrdia Civil i l'Ajuntament cerquen voluntaris per a participar en la cerca

La Guàrdia Civil i l'Ajuntament de Peníscola han sol·licitat la col·laboració ciutadana en la cerca de la persona que va desaparèixer en el seu terme municipal el passat 8 de maig.

Des de llavors no es tenen notícies de José Mir Boix, de 85 anys, veí de la Seu d'Urgell (Lleida) que es trobava de vacances en el municipi i al qual ja fa un mes que se li cerca.

Així, segons ha informat l'associació SOS Desapareguts, aquest dissabte 18 de juny des de les 8 a les 13 hores s'organitza un dispositiu de cerca en la qual poden participar ciutadans majors d'edat.

Els voluntaris i voluntàries que vulguen participar, hauran d'enviar un correu electrònic a voluntarios@peniscola.org, on hauran d'incloure el seu nom complet i telèfon de contacte.

El punt de trobada serà en el Saló de Plens de l'Edifici Sociocultural del carrer Mestre Bayarri i l'Ajuntament de Peníscola s'encarregarà de l'avituallament per als participants en aquesta batuda.

Desaparegut des de maig

El dia de la desaparició va ser la seua esposa la que va denunciar els fets, comunicant que es trobaven de vacances a Peníscola, que el seu marit havia eixit a comprar a la farmàcia i no havia tornat.

Des del primer moment de la desaparició la Guàrdia Civil juntament amb Policia Local de la localitat van iniciar la cerca en la qual es va recórrer l'itinerari que podia haver seguit, així com el visionat de les càmeres de vídeo per a veure la direcció que hauria pres.

A més, es van realitzar entrevistes en diferents centres sanitaris, taxis i empreses públiques de transport, ampliant d'aquesta forma el radi cerca. No obstant això, encara no s'ha pogut donar amb ell.

El matí del dia 09 de maig es va continuar amb les labors de cerca secundats per la Unitat Aèria de València, Grup Cinológico i els especialistes en activitats Subaqüàtiques de la Guàrdia Civil, en trobar-se el possible lloc de la desaparició pròxim a la marjal i séquies.

Durant els dies següents es va anar ampliant la cerca a les poblacions pròximes, en existir diversos testimonis que afirmaven haver vist a una persona amb les mateixes característiques de l'home desaparegut caminant cap a Vinaròs, extrems que posteriorment van ser descartats pels guàrdies civils.

Des de la Comandància de la Guàrdia Civil se sol·licita la col·laboració ciutadana per a la localització de José Mir Boix de manera que si alguna persona té informació sobre aquest tema, ho comunique a través del telèfon 062 d'emergències de la Guàrdia Civil que es troba permanentment operatiu.

En el moment de la desaparició vestia uns pantalons grisos, jaqueta blava marí i una bossa tipus bandolera, amb ulleres i pèl canós.

L'home desaparegut
L'home desaparegut

Pujar