elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Peníscola celebra la cinquena edició del RocartCultura, el Festival d'Art i Cultura de la ciutat

Peníscola celebra la cinquena edició del RocartCultura, el Festival d'Art i Cultura de la ciutat
  • Enguany tindrà lloc entre els dies 24 i 26 de maig avançant a la primavera el tret d'eixida de l'època de festivals en la localitat

MÉS FOTOS
Peníscola celebra la cinquena edició del RocartCultura, el Festival d'Art i Cultura de la ciutat - (foto 2)

La Regidoria de Cultura ha presentat la programació de la cinquena edició del Festival RocartCultura, d'Art i Cultura de la localitat i que enguany tindrà lloc entre els dies 24 i 26 de maig.

La regidora de l'àrea, Lidia Herrero, ha recordat l'aposta de la Regidoria per ampliar la programació cultural en els últims anys, destacant el canvi de dates del festival com a nova proposta de primavera.

Amb aquesta cita cultural la localitat dona el tret d'eixida a l'època de festivals amb una proposta carregada d'art multidisciplinari i que es desenvoluparà en diferents seus.

L'edició de la consolidació

"Aquest festival d'art s'ha consolidat en l'espai artístic gràcies a les seues propostes noves i al seu format íntim en el nucli antic de Peníscola" ha valorat la directora del festival, Piluka Diago, qui ha destacat que aquesta cita cultural ha obert un buit en l'agenda territorial.

El leitmotiv d'aquesta edició és la dona, tant des del punt de vista de la creació com de la temàtica de les obres ja que hi participen sis dones artistes pertanyents al projecte Dones Artistes Rurals (DONAR) que visibilitza dues problemàtiques actuals: ser dona artista i desenvolupar l'activitat en l'entorn rural. Un altre grup d'artistes realitzaran instal·lacions al carrer d'il·lustració i fotografia.

Aposta per la divulgació i l'experimentació 

D'aquesta edició també cal destacar la gran importància dels tallers ideats perquè el públic puga aprendre i divertir-se, no és necessària experiència i es podrà gaudir de tallers de collage, cianotípia i escriptura d'haikus.

Enguany incorporem disciplines que per al festival havien sigut desconegudes: l'art tèxtil, la pintura intuïtiva, el mercat d'antiguitats i la performance amb instal·lació, a més de continuar apostant pel Museu Efímer Peníscola, que converteix la seua ciutadella en un museu durant aquests dies, les visites guiades al nostre patrimoni amb artistes, i la presentació d'una important aposta editorial, enguany amb Satori Edicions. 

Participació d'artistes locals 

Per primera vegada, en aquest edició, s'habilitarà un espai perquè els alumnes de pintura de la Universitat Popular de Peníscola puguen mostrar els treballs realitzats durant aquest any.
Tot això anirà acompanyat de música en directe, performance, contacontes per a adults i un espectacle de dansa que donarà inici al festival el divendres 24 de maig.

Es pot consultar tota la programació en www.festivalesarteycultura.com

Pujar