elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Peníscola inicia el tractament preventiu contra la processionària per a aquest hivern

L'Ajuntament de Peníscola inicia el tractament preventiu contra la processionària per a aquest hivern
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament de Peníscola inicia el tractament preventiu contra la processionària per a aquest hivern - (foto 2)

  La Regidoria de Serveis de l'Ajuntament de Peníscola ha començat avui els tractaments de prevenció per al control de la plaga de la processionària en el municipi. Al llarg de tota la setmana es realitzaran tractaments individualitzats a un total de 70 arbres, tots els que es troben en sòl públic i en nucli urbà i en la zona d'influència del Parc Natural a Font Nova.

  El mètode emprat és l’endoteràpia, que destaca tant per l'absència de nebulització o atomització de productes químics en l'ambient, com per la total innocuïtat per a la salut dels ciutadans, i es pot utilitzar a qualsevol hora del dia i en qualsevol entorn.

  El sistema consisteix en la injecció en el tronc de l'arbre d'una substància nutritiva fitosanitària que es distribueix per tot el sistema vascular de la planta, evitant així la proliferació de les bosses de l'eruga processionària. Els tècnics de l'empresa concessionària de jardineria han detallat que el tractament evitarà la proliferació d'erugues i amb això les al·lèrgies, urticàries i altres reaccions en humans i altres animals que se solen veure afectats pels mateixos símptomes. 

  La Regidoria preveu repetir el tractament en les zones en les quals la plaga resulte més resistent al tractament, suplementant aquesta mesura amb la instal·lació de paranys massius, que eviten la caiguda de l'eruga al sòl.

  Pujar