31 de maig de 2020 31/5/20

L’Ajuntament de Peníscola finalitza les tasqeus d’inventari de la Biblioteca Papa Luna Ovidio Cuella

L’Ajuntament de Peníscola finalitza les tasqeus d’inventari de la Biblioteca Papa Luna Ovidio Cuella - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’Ajuntament de Peníscola finalitza les tasqeus d’inventari de la Biblioteca Papa Luna Ovidio Cuella - (foto 2)
  L’Ajuntament de Peníscola finalitza les tasqeus d’inventari de la Biblioteca Papa Luna Ovidio Cuella - (foto 3)

  L’equip de la Biblioteca Municipal ha estat treballant els últims vuit mesos en la confecció d’un inventari i registre de tots els llibres i publicacions que formen part de la Biblioteca Papa Luna Ovidio Cuella.

  Les tasques han consistit a introduir totes les dades dels llibres en un arxiu informàtic per disposar, còmodament, de la informació sobre totes les publicacions inventariades. Després d’açò, s’ha realitzat un registre i una classificació segons la CDU (Classificació Decimal Universal) perquè els llibres estiguen ordenats en les prestatgeries habilitades.

  La Casa de l’Aigua, ara ja centre d’estudis sobre el papa Luna, a iniciativa de l’Associació d’Amics del Papa Luna, i en col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola, acull aquesta Biblioteca, que compta amb butles papals i nombrosos llibres de diferents èpoques sobre la història del pontífex espanyol, del Cisma de l’Església Catòlica, la història o l’eclesiologia, entre altres disciplines. En total, 1717 exemplars conformen aquest nou arxiu.

  Ovidio Cuella, gran estudiós del papa Luna, soci fundador i d’honor de l’entitat, abans del seu decés, va donar a aquesta biblioteca multitud de materials que es troben ara custodiats en aquest nou espai per a l’estudi del controvertit pontífex.

  El regidor de l’àrea en el consistori, Ramon Simó, ha visitat aquest arxiu juntament a part de l’equip de la Biblioteca per comprovar el final dels treballs realitzats en matèria d’inventari i registre, "s’ha fet un treball exhaustiu per seguir avançant, en col·laboració amb l’entitat, en el funcionament d’aquest nou espai d’estudi sobre el papa Luna que, des de l’Ajuntament, s’ha condicionat i moblat per disposar d’un espai de dignitat per a aquesta nova Biblioteca del Papa Luna Ovidio Cuella".

  Pujar