elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Peníscola convoca l'hostaleria a participar un nou any en la campanya de foment del reciclatge de vidre

L'Ajuntament de Peníscola convoca l'hostaleria a participar un nou any en la campanya de foment del reciclatge de vidre
  • L'any passat la localitat va rebre l'Iglú Verd per part d’Ecovidrio per superar el repte de recollida selectiva d'envasos de vidre durant l'estiu en el context de la campanya de Banderes Verdes

L'àrea de Serveis de l'Ajuntament de Peníscola impulsa, per segon any en la localitat, la mobilització del sector hostaler per a la recollida selectiva de residus.

Si fa ja diversos anys que el consistori habilita circuits addicionals de recollida de cartons, des de l'any passat i dins de la campanya Banderes Verdes, moviment per la recuperació verda, s'ha posat en marxa la recollida selectiva porta a porta en establiments d'hostaleria per al vidre. Així, l'administració local ha preparat una carta per a l'empresariat local en la qual sol·licita de cap nou l'adhesió a la campanya per a aquest estiu.

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, gestora d'aquesta iniciativa, va entregar l'any passat a Peníscola el guardó de l'Iglú Verd, el propòsit del qual és reconéixer a l'hostaleria local i l'activisme dels municipis costaners per la sostenibilitat durant l'estiu, ja que la localitat va superar en xifres el repte proposat.

Gran mobilització de l'hostaleria l'any passat

Un total de 139 restaurants, bars i quiosquets peniscolans van participar ja el passat estiu en la campanya en col·laboració amb l'Ajuntament i Ecovidrio, amb l'objectiu d'incrementar els nivells de recollida selectiva d'envasos de vidre.

Durant els dos mesos de duració de la campanya es van aconseguir recuperar en la localitat 115.600 kg d'envasos de vidre, la qual cosa va possibilitar que Peníscola aconseguira l'Iglú Verd pel seu compromís amb el medi ambient i el reciclatge.

Les xifres del reciclatge d'envasos de vidre a Peníscola

El 2020, els ciutadans de Peníscola van reciclar fins a 215.774 kg de residus d'envasos de vidre, la qual cosa suposa 28,1 kg/habitant. Amb més de 82 contenidors, en la localitat, així doncs hi ha un iglú per cada 94 habitants.

Pujar