elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Cor de la Generalitat Valenciana i Harmonia del Parnàs inauguren el XXV Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

El Cor de la Generalitat Valenciana i Harmonia del Parnàs inauguren el XXV Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola
  • La Diputació Provincial destina 70.000 euros a l'edició més valenciana dels últims anys d'un esdeveniment que es prolongarà fins al 12 d'agost

MÉS FOTOS
El Cor de la Generalitat Valenciana i Harmonia del Parnàs inauguren el XXV Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola - (foto 2)
El Cor de la Generalitat Valenciana i Harmonia del Parnàs inauguren el XXV Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola - (foto 3)
El Cor de la Generalitat Valenciana i Harmonia del Parnàs inauguren el XXV Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola - (foto 4)

El Castell de Peníscola ha obert aquesta nit les portes del XXV Festival Internacional de Música Antiga i Barroca amb un espectacle de primer nivell a càrrec del Cor de la Generalitat Valenciana i Harmonia del Parnàs, en el que serà també una commemoració del cinqué centenari de la primera volta al món.

La representació, que ha substituït enguany al tradicional piromusical d'obertura per l'alerta sociosanitària a causa de la Covid-19, ha comptat amb la presència, entre altres, del president de la Diputació de Castelló, José Martí; la diputada de Cultura, Ruth Sanz; la diputada provincial Xaro Miralles; l’alcalde de Peñíscola, Andrés Martínez, la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, i la directora adjunta de Música i Cultura Popular del Institut Valencià de Cultura, Marga Landete.

El festival, que compta amb una aportació de 70.000 euros per part de la Diputació de Castelló, afronta enguany una edició extraordinària a conseqüència de la crisi sanitària pel coronavirus, amb menor presència internacional i més valenciana, No obstant això, es tracta d'agrupacions de gran nivell per a continuar impulsant un emblemàtic esdeveniment cultural que compleix les seues noces de plata en aquest 2020.

El programa d'enguany portarà a aquesta ciutat del Maestrat als millors grups musicals barrocs de la Comunitat Valenciana i Espanya en una sèrie de concerts que es prolongaran fins al 12 d'agost. La seu del festival es divideix en dos punts emblemàtics de la localitat: el Castell del Papa Lluna i el Palau de Congressos de Peníscola. Dels 13 espectacles que completen el cartell d'aquesta vint-i-cinquena edició, tres d'ells se celebraran en el recinte congressual i estan dirigits al públic familiar, completament gratuït. Els 10 restants són de pagament i tindran lloc en la fortalesa papal.

La Diputació de Castelló és, juntament amb l'Institut Valencià de Cultura, una de les institucions mecenes d'aquest festival, que s'ha convertit en una referència cultural i que ha servit per a posicionar els noms de Peníscola i Castelló dins del circuit dels millors festivals de música antiga d'Europa i del món.

La venda d'entrades es pot realitzar a través de l'enllaç www.entradas.com i de manera presencial en el Palau de Congressos de Peníscola en l'horari habitual d'atenció al públic. Enguany hi ha dos tipus d'abonaments, el de 10 concerts, per 100 euros, i el de cinc, amb un cost de 50 euros.

Concerts

Tras el concert d’aquesta nit, el festival continua el 4 d’agost, a les 20.30 hores, amb el primer dels al Palau de Congressos; la formació Galería del Clroscuro d’Alacant, amb Anabel Sáez al clavecí i en la direcció, ens porta ‘Los colores del corazón’, un espectacle per a públic familiar a partir dels sis anys.

El mateix dia a les 22.30 hores i al castell del Papa Luna, Adriana Mayer i l’Ensemble de l’Albera, de València, oferiran el concert ‘Crudelissima Clori. Filli adorata’. El 5 d’agost al castell del Papa Luna actuarà l’Accademia del Piaccere, vinguts des d’Andalusia, amb la soprano Mariví Blasco i amb Fahmi Alqhai en la direcció i a la viola.

El 6 d’agost, de nou al Palau de Congressos i a les 22.30, serà l’actuació de Jordi Savall & Hespèrion XXI, de Catalunya, en un concert de títol ‘Orient-Occident diàleg de les ànimes’. Al castell del Papa Luna el 7 d’agost actuarà Apothéose Ensemble, una formació de Madrid que amb el títol ‘A tribute to tears’ interpretarà sonates de Georg Friedrich Händel.

L’endemà, també al castell, serà el primer dels dos concerts de Capella de Ministrers en el festival, dirigits per Carles Magraner. El 8 d’agost, i amb l’actuació de la soprano Èlia Casanova, el concert ‘Mediterrània. Una mar de vilanelle, villancets i cançons’, i el 9 d’agost, a les 19.30 hores, al Palau de Congressos, amb la veu d’Aranda, ‘Tirant i Carmesina’, un concert per a públic familiar a partir de 6 anys amb entrada lliure.

El 9 d’agost tornen els concerts al castell del Papa Luna amb l’actuació de La Guirlande, vinguts d’Aragó, i el seu concert ‘Bach & sonidos’. La formació valenciana Estil Concertant actuarà el 10 d’agost al Castell del Papa Luna amb la soprano Olga Pitarch i Marisa Esparza a la flauta travessera i la direcció.

Tornem al Palau de Congressos amb un altre dels espectacles per a públic familiar i entrada lliure l’11 d’agost a les 19.30; Emilio Villalba & Sara Marina & Ángeles Núñez presenten ‘Cantica, Magallanes y Elcano, la música de una aventura’. El mateix dia a les 22.30 al castell del Papa Luna el grup de Castelló Il Dolce Incontro, format per Rafael Quiralt, Francesca Sala i Víctor Yusà, oferiran el concert ‘Herois duo’.

Tanca el festival el 12 d’agost al castell del Papa Luna el concert de Mediterrània Consort sota la direcció del flautista David Antich, que interpretarà els concerts per a flauta dolça i viola da gamba de Telemann.

Pujar