elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Generalitat aprova el dragatge de la séquia Sangonera a Peníscola per a setembre

Generalitat aprova el dragatge de la séquia Sangonera a Peníscola per a setembre
  • En la reunió mantinguda amb els representants de Conselleria, des de l'administració autonòmica s'ha confirmat als edils locals l'aprovació de les ajudes que va sol·licitar el consistori per a dur a terme millores a l'entorn de l'aiguamoll

L'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, al costat de l'equip de l'àrea de Medi ambient de l'Ajuntament, encapçalat per l'edil delegat de l'àrea, Miguel Castell, ha mantingut aquesta setmana una trobada amb Javier Ranz, Cap de secció de zones humides de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana.

En la reunió s'ha abordat la planificació d'actuacions de millora ambiental en espais degradats de la marjal, a partir del mes de setembre, data en la qual els representants de Conselleria han confirmat que aproven la intervenció.

Concretament s'ha parlat sobre els treballs de neteja en zones de difícil accés i el necessari dragatge de la séquia Sangonera.

Es preveia l'execució d'un paquet d'actuacions a l'entorn de la marjal de la localitat, amb l'objectiu de “millorar aquest entorn d'alt valor mediambiental, facilitar el trànsit de l'aigua en el sistema de séquies que el componen, així com la seua neteja en profunditat” ha explicat l'edil de l'àrea.

Castell ha manifestat la importància de “garantir la correcta canalització de l'aigua contribuint així a l'evacuació d'aigües en temporada de pluges torrencials” per al que és necessari el dragatge dels canals.

Fins al moment s'han dut a terme, de manera periòdica anualment, els treballs de desbrossament d'aquest espai natural “per a completar-los és necessària una intervenció de major importància, amb un dragatge que permeta obrir la totalitat del sistema de séquies perquè les aigües fluïsquen correctament” ha ampliat.

Des dels serveis tècnics municipals de l'àrea es procedia a l'enviament formal de la sol·licitud per part del regidor així com l'informe en el qual es descriuen els treballs que l'Ajuntament preveia realitzar, a Conselleria, el novembre de 2019.
Després d'any i mig de tràmits i converses amb l'administració autonòmica "per fi arribem al consens necessari per a emprendre aquestes tasques tan necessàries" ha valorat Castell.

L'alcalde ha destacat “la importància d'aquestes actuacions en la millora d'aquest espai natural d'alt valor medioambietal, a més del conseqüent alleujament que suposarà el correcte funcionament del sistema de flux d'aigua en tota la població”, agraint als equips de totes dues administracions l'esforç realitzat i la voluntat d'arribar a un enteniment pel bé d'aquest entorn singular.

En la reunió mantinguda amb els representants de Conselleria, des de l'administració autonòmica s'ha confirmat als edils locals l'aprovació de les ajudes que va sol·licitar el consistori per a dur a terme millores a l'entorn de l'aiguamoll, l'import de les quals ha quedat per concretar.

Pujar