elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Com evoluciona el brot de coronavirus a Peníscola?

Com evoluciona el brot de coronavirus a Peníscola?
  • S'estenen els contagis amb una trentena de persones afectades i Salut Pública amplia la crida a les persones que van estar en la discoteca on es va produir el brot

El brot de Peníscola s'està expandint i les autoritats sanitàries tracten de delimitar-lo encara que es presenta complicat. Des que es confirmara el rebrot en la discoteca Banús de la localitat -amb huit casos fa uns dies- els contagis s'han disparat i són ja 28 les persones, en la seua majoria joves, que han donat positiu. I els contagiats podrien ser fins i tot majors perquè Salut Pública està realitzant proves PCR i ha ampliat el cércol.

Perquè si en un primer moment va demanar als veïns i turistes que van estar en la discoteca Banús els dies 11, 12 i 13 de juliol que acudiren a fer-se les proves, aquest dimecres també ampliava les proves per a totes les persones que van passar per aquest local els dies 14, 15 i 16 de juliol. Durant tota la jornada d'ahir va estar realitzant proves a l'Esplanada del Port, concretament en l'Edifici de Serveis Socials. En la jornada anterior va realitzar 300 proves.

Més control i més sancions

Mentrestant, l'Ajuntament de Peníscola s'ha posat a la disposició de les autoritats sanitàries per a intentar limitar l'expansió del brot. Així ho posaven de manifest fonts d'ajuntament aquest dimecres després de celebrar-se la Junta Local de Seguretat: “s'ha posat en comú la necessitat de cooperació entre totes les forces de seguretat per a garantir l'efectivitat de les tasques de prevenció i control de veïns i visitants”.

En aquesta línia, la Policia Autonòmica, a petició de l'alcalde, s'ha compromés a realitzar inspeccions en establiments per a assegurar el degut compliment de les mesures sociosanitàries.

L'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, subratlla com un dels punts importants de la Junta Local de Seguretat el Decret que publicarà la Generalitat divendres que ve en el qual es veuran reflectits els expedients sancionadors en relació a la crisi sanitària.

"Amb aquest document podrem conéixer el procediment i els òrgans competents a l'hora de sancionar per qualsevol circumstància relativa al COVID-19", reiterant la disposició de l'Ajuntament per a col·laborar amb la resta d'administracions públiques i la resta de forces i cossos de seguretat de l'estat. La Policia Local de Peníscola ha interposat més de 60 denúncies en els últims dies relacionades amb l'incompliment de l'ús obligatori de la màscara. Després de la celebració de la Junta Local de Seguretat, l'alcalde ha realitzat una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva "per a poder tallar d'arrel la transmissió d'aquest brot i seguir avant".

Pujar