elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Curs per la integració a Peníscola

Curs per la integració a Peníscola
  MÉS FOTOS
  Curs per la integració a Peníscola - (foto 2)

  Avui comença a Peníscola el curs presencial de comprensió de la societat valenciana per a la nova ciutadania de Benicarló, Peníscola i Vinaròs.

  Aquest curs es prolongarà fins al 14 de maig en horari matinal i sumarà un total de 40 hores lectives per als assistents.
  Són 20 alumnes.

  10 residents a Peníscola i els altres 10 en les poblacions de Benicarló i Vinaròs.

  Els alumnes procedeixen, en aquesta ocasió, del Marroc, Colòmbia, Guatemala, Suïssa i Alemanya.

  Aquest curs es realitza de manera coordinada per a les tres poblacions del Baix Maestrat a Peníscola, i hi col·laboren les àrees de Serveis Socials dels tres ajuntaments, concretament des de Pangea, les oficines d'atenció a les persones migrants, amb l'impuls de Generalitat Valenciana.

  María Jesús Albiol, regidora de Benestar Social, ha valorat "la tasca de les oficines Pangea en les nostres poblacions és molt important per a la integració, perquè pretén acostar la informació i els recursos a la població immigrant, facilitar assessoria en matèria d'immigració i interculturalitat, així com millorar el procés d'acolliment de les persones immigrants".

  Aquest mateix curs s'ha dut a terme, amb anterioritat, en els altres municipis i en aquesta ocasió era el torn de Peníscola.

  Quant a la col·laboració en matèria de serveis socials, la regidora ha manifestat que és "total, la qual cosa facilita que ens ajudem i sumem en la tasca d'avançar en el pla social, abordant reptes que se'ns plantegen, de manera col·laborativa, amb majors i millors resultats per a tots" ha valorat.

  Pujar