20 de gener de 2021 20/1/21

Avancen a bon ritme les obres de regeneració urbana en l’antic col·legi D. Jaime Sanz

Avancen a bon ritme les obres de regeneració urbana en l’antic col·legi D. Jaime Sanz - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Avancen a bon ritme les obres de regeneració urbana en l’antic col·legi D. Jaime Sanz - (foto 2)

  L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, i el regidor d’Obres i Serveis de l’Ajuntament de Peníscola, Jorge Rovira, han visitat aquest matí la plaça de l’antic col·legi D. Jaime Sanz, on s’estan duent a terme els treballs de regeneració urbana.

  El projecte "Escala del Papa Luna" de l’Estudi Mi Arquitecto va resultar el guanyador del premi del Pla Ceràmic de Regeneració Urbana (PCRU) "Som Ceràmica", impulsat i subvencionat per la Diputació de Castelló. Un total de 38 equips professionals, entre enginyers, arquitectes i arquitectes tècnics, van presentar els seus projectes en aquesta edició del premi. A través d’aquest PCRU es pretén regenerar amb ceràmica de la província espais públics cedits per més de 20 ajuntaments. "La regeneració d’aquesta plaça ens permetrà oferir a la ciutadania un nou espai a l’aire lliure on puguen seure i descansar, es convertirà en un centre neuràlgic de la població, ubicat al costat del nou Centre de Salut", explica Rovira.

  Totes les propostes presentades van ser avaluades per un jurat tècnic independent que va tindre en compte criteris com la funcionalitat i l’accessibilitat del projecte, la sostenibilitat  i criteris ambientals, així com la integració del material ceràmic. "Escala del Papa Luna" és un espai "acollidor i introvertit en un entorn urbà degradat que integra l’aigua i altres materials fent un guiny al castell i a la mar que l’envolta", subratlla el jurat, que ha afegit que "les plataformes ceràmiques en diferents nivells permetran acollir amb facilitat diferents usos i actes socials".

  Per la seua banda, l’alcalde destaca que "la ceràmica és un material molt apreciat en la nostra província i va ser tot un encert impulsar aquesta iniciativa per part de la Diputació Provincial, es tracta d’una oportunitat més de millorar les zones públiques de Peniscola amb la creació d’espais harmònics i útils". L’import total de l’obra és de 313.500,10€, la qual està sent executada per l’empresa adjudicatària BECSA, S.A en un termini de 120 dies naturals, per la qual cosa estarà acabada abans del 31 de desembre de 2019.

  Pujar