28 de novembre de 2020 28/11/20

PP: "Ximo Puig dispara el deute amb els ajuntaments a més de 40 milions"

PP: "Ximo Puig dispara el deute amb els ajuntaments a més de 40 milions" - (foto 1)
  • La Generalitat segueix sense pagar el deute que manté amb els ajuntaments i que compliquen el pagament als proveïdors

  • Barrachina “Una de les grans mesures contra la despoblació seria pagar el deute que mantenen amb els ajuntaments”

El Partit Popular de Castelló ha lamentat hui la greu asfíxia a la qual està sotmetent Puig a la província de Castelló en disparar el deute amb els ajuntaments a més de 40 milions d'euros. Un deute que no per a de créixer i que està generant greus problemes en les administracions locals més xicotetes de la província.

Tal com ha lamentat hui la diputada provincial del Partit Popular, Marta Barrachina, “arribem a final d'any amb els mateixos problemes que fa sis mesos” i ha advertit que “aquest deute que Puig manté viva està generant tensions de tresoreria en molts ajuntaments de la província”.

A més, aquest deute està provocant que diversos ajuntaments tinguen problemes per a pagar als proveïdors. Cal tindre en compte que el deute de la Generalitat se centra en l'àrea d'atenció social, que els ajuntaments “han d'avançar dels seus recursos per a no deixar als veïns tirats”.

A més, la Generalitat de Puig tampoc està pagant els plans d'ocupació “mentre els ajuntament avancen el pagament”. Per a la diputada provincial “la pitjor part és que sembla que no tenen voluntat de resoldre aquests problemes i es manté el deute”.

Marta Barrachina assenyala que “un dels greus problemes que tenen els ajuntaments xicotets és el deute que els impedeix destinar aquests diners a qüestions prioritàries” i ha lamentat que “una de les grans mesures contra al despoblació seria eliminar el deute que asfixia a les administracions locals”.

Pujar