23 de setembre de 2020 23/9/20

Vilafranca inicia el curs amb la implantació del batxillerat

Vilafranca inicia el curs amb la implantació del batxillerat - (foto 1)

  Vilafranca ha iniciat avui un curs escolar carregat de novetats. Per primera vegada en quaranta anys el batxillerat s'impartirà a l'IES de la localitat. D'aquesta manera els alumnes del municipi, localitats veïnes dels Ports i el Maestrat de Terol evitaran desplaçaments que, en alguns casos, superaven els 200 quilòmetres per poder cursar aquests estudis. La implantació del batxillerat ha estat possible "gràcies a la feina de pares, mares, l'IES, els ajuntaments dels pobles dels Ports, el Maestrat de Terol i els governs d'Aragó i la Generalitat Valenciana", segons ha definit l'alcalde de Vilafranca, Òscar Tena. L'arribada a Vilafranca d'alumnes dels pobles de Terol apuntala l'IES i estreta la col·laboració entre províncies i autonomies. Els alumnes aragonesos tindran ensenyament en castellà. Els alumnes de la Vila i pobles dels Ports seguiran amb el valencià com a llengua vehicular. Hi haurà desdoblaments d'aules.

  Una altra de les bones notícies per a l'IES de la localitat és la implantació d'un mòdul formatiu d'atenció sociosanitària, que ha tingut una gran acceptació amb 15 matrícules.

  122 alumnes inicien les classes a l'IES. L'increment de l'oferta docent també ha suposat la contractació de tres professors. El proper curs l'increment d'alumnes i professors serà encara major al impartir-se els dos anys del batxillerat i del mòdul formatiu.

  Óscar Tena ha destacat que l'ampliació de l'ensenyament fins als 18 anys "suposarà igualar els serveis educatius de Vilafranca amb els alumnes de la costa així com la consolidació de la població en nombrosos municipis ja que, d'aquesta manera, els pares, evitaran el important despesa que comportava enviar als seus fills a internats de Terol, Morella o Castelló ".

  Menjador escolar

  Com a novetat el menjador escolar s'ha posat en marxa des del primer dia del curs escolar. El menjador atén al col·legi Don Blasco de Alagón i l'IES.

  Col·legi Blasc d'Alagó

  D'altra banda el Col·legi d'En Blasc d'Alagó també ha iniciat avui les classes amb un total de 152 alumnes. El centre incrementa la docència en anglès en l'assignatura de plàstica, organitzarà tallers internivell a primària i continuaran en infantil.

  Per primera vegada a l'escola els tutors dels nou cursos són mestres amb plaça definitiva. A més des del col·legi s'ha destacat el bon funcionament del banc de llibres.

  La posada en marxa del menjador un mes abans i també l'obertura al juny, que ja es va posar en pràctica el curs passat, ha suposat l'ampliació dels contractes de la cuinera i les dues monitores. Des del col·legi s'ha fet una crida als pares perquè utilitzin el servei.

  Transport escolar

  L'arribada dels alumnes Terol també suposa l'activació d'una nova línia de transport escolar, que repercutirà positivament en les empreses de Vilafranca.

  Pujar