2 de desembre de 2020 2/12/20

El PP urgeix un pla per a mitigar llistes d'espera i reobrir els centres de salut de la província de Castelló

El PP urgeix un pla per a mitigar llistes d'espera i reobrir els centres de salut de la província de Castelló - (foto 1)
  • Els populars exigeixen un pla de xoc davant l'augment de pacients en espera i que es frenen les retallades en matèria de sanitat a la província de Castelló

El Partit Popular de Castelló ha exigit un pla urgent per a mitigar les greus llistes d'espera quirúrgiques dels hospitals de la província, així com la reobertura dels centres de salut a Castelló.

Així ho ha explicat hui el diputat provincial, Andrés Martínez, qui ha explicat que “no és moment de retallades ni de propaganda, sinó de buscar solucions”. El diputat ha explicat que les llistes d'espera en sanitat a la província s'han disparat un 10% durant la pandèmia, però abans (amb les dades de febrer damunt de la taula) “és molt preocupant com des que governen PSOE i Compromís s'han disparat els retards i les llistes d'espera a Castelló que van en paral·lel a l'augment de les retallades”.

Les dades de febrer, per exemple, evidencien dades molt preocupants: en l'àrea de Vinaròs una mitjana de retard de 125 dies, a Castelló, 140 dies de mitjana i a la Plana 68 dies. Unes dades que després de la pandèmia de Covid-19 s'han disparat un 10% “i són més de 8.000 els castellonencs que esperen una operació”.

A aquest fet, tal com explica Martínez, se sumen dues circumstàncies molt preocupants: “que es manté el tancament d'ambulatoris i que sembla que no es plantegen prendre mesures per a reforçar l'atenció primària en zones turístiques” el que pot suposar un problema molt greu per a la província de Castelló, que és eminentment turística.

I, en segon lloc, “les retallades que estan duent a terme com per exemple anul·lar les obres de reforma de les urgències de l'hospital General de Castelló, que ja estaven adjudicades”. “Ara mateix, la Generalitat hauria de prioritzar les inversions i l'aposta pel personal sanitari que ha estat en la trinxera tot aquest temps, no per la propaganda”.

Pujar