elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La universitat pública de Castelló rep a estudiantat de batxillerat i cicles de grau superior en el programa Practica UJI

La universitat pública de Castelló rep a estudiantat de batxillerat i cicles de grau superior en el programa Practica UJI
    MÉS FOTOS
    La universitat pública de Castelló rep a estudiantat de batxillerat i cicles de grau superior en el programa Practica UJI - (foto 2)

    La Universitat Jaume I acull des de la segona setmana de gener a alumnat de primer de batxillerat, principalment, encara que també hi ha estudiantat de segon curs de batxillerat i cicles formatius de grau superior, que participa en el programa Practica UJI, una acció que busca donar a conèixer d’una forma pràctica els graus que s’ofereixen a la universitat pública de Castelló. El programa té un caràcter aplicat i es plasma de forma diferent en funció de cadascun dels graus (simulacions, pràctiques de laboratori, resolució de casos, role-playing, etc.).

    En el cas del Grau d’Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, l’estudiantat està aprofundint en els seus coneixements sobre la fotosíntesi de les plantes, les associacions simbiòtiques planta-fong, el control biològic de plagues o la importància del reg per evitar estrès hídric. En aquesta titulació la participació està sent d’un total de 220 estudiants procedents de 18 centres de secundària de Castelló i València. Com a novetat aquest any també participa alumnat del Cicle Superior de Formació Professional Agrària de l’Escola Agrària d’Amposta (Tarragona).

    Pel que fa a la titulació de Publicitat i Relacions Públiques, l’alumnat ha tingut l’oportunitat de produir una peça audiovisual en el plató de televisió del Laboratori de Comunicació de l’UJI. En concret, l’alumnat que ha triat aquest grau s’han encarregat de la gestió de l’estratègia comunicativa i dels posicionament en xarxes socials del taller desenvolupat.

    En el Grau d’Humanitats: Estudis Interculturals s’ha realitzat un taller didàctic sobre escriptura romana, impartit per professorat de les àrees de Filologia Grega i Llatina. L’objectiu ha estat apropar a l’alumnat a la cultura antiga, mitjançant l’escriptura i han descobert la importància del treball amb fons materials, arqueològiques i lingüístiques.

    El taller, basat en la metodologia learning by doing, s'ha desenvolupat en diverses fases: una exposició del professorat amb material audiovisual; exercicis interactius i pràctica d'escriptura amb materials reals; reproducció d'una locució llatina, triada per ells, en un papir escrit amb càlam en lletra rústica i que s'han emportat com a mostra del seu treball. L'alumnat assistent, dels IES Francesc Ribalta de Castelló i Llombai de Burriana han passat una estona molt entretinguda, com deien els clàssics: gaude discendo (gaudeix aprenent).

    Fins ara, el programa s’ha desenvolupat en els graus d’Humanitats: Estudis Interculturals; Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual; Història i Patrimoni; Mestre Infantil i Primària; Matemàtica Computacional; Enginyeria Química, Química, Enginyeria en Tecnologies Industrials, Enginyeria Mecànica i Enginyeria Elèctrica, Enginyeria Informàtica, Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, Disseny i Desenvolupament de Videojocs i en els graus de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques i la pròxima setmana es desenvoluparà en els graus d’Arquitectura Tècnica, Química, Enginyeria Informàtica, Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes i Disseny i Desenvolupament de Videojocs.

    Pujar