23 de novembre de 2020 23/11/20

LA UNIÓ de Llauradors denuncia robatoris de comptadors de reg

LA UNIÓ de Llauradors denuncia robatoris de comptadors de reg - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  LA UNIÓ de Llauradors denuncia robatoris de comptadors de reg - (foto 2)

  Els últims tres caps de setmana s'han encebat amb la Comunitat de Regants denominada Palaba-Estopet a Alcalà de Xivert, on han trencat els entroncaments i s'han portat els comptadors. Aquesta Comunitat ja ha denunciat els fets al Grup Roca de la Guàrdia Civil de Vinaròs, als quals LA UNIÓ agraeix el seu esforç per esclarir els fets.

  LA UNIÓ assenyala que a part del valor del material robat en els pous de reg, ja de per si mateix important, el dany està també en els costos de reparació que ascendeixen sempre a quantitats molt elevades. En uns moments on els ingressos agrícoles són cada vegada més baixos, resulta contraproduent haver de pagar majors vesses en les comunitats de regants per a poder reparar els danys causats pels robatoris.

  LA UNIÓ sol·licita major vigilància en les zones rurals i que es dote de majors efectius el Grup Roca de la Guàrdia Civil que compleixen una labor encomiable amb els mitjans humans i materials que disposen al seu abast, a més d'una efectiva coordinació entre les diverses forces de seguretat de l'Estat, del Seprona i de les policies locals per a evitar que se cometen més robatoris.

  Aquesta organització agrària insisteix a millorar i aplicar les lleis perquè la justícia servisca per a persuadir els robatoris en el camp, lluny de la impunitat que dóna la sensació que existeix. També insta a perseguir el comerç de mercaderia robada perquè "és clar que si algú roba és perquè algú li'l compra. És important la vigilància per a intimidar, però també el compliment de la justícia i la persecució dels canals de comercialització il·lícits", assenyala LA UNIÓ.

  Pujar