Castellano

El turisme nacional, francés i italià manté les reserves hoteleres a Castelló

El turisme continua deixant bons registres a la província de Castelló en 2021
El turisme continua deixant bons registres a la província de Castelló en 2021
  • La província allarga el final de la temporada turística amb una ocupació del 62%

El bo temps a l'octubre és una de les causes per les quals els turistes, tant nacionals com estrangers, estan ajudant a mantindre l'ocupació hotelera en bones dades. Així, segons l'Associació empresarial hotelera i turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec), “octubre continua evolucionant de manera positiva i continuen mantenint-se dades d'ocupació hotelera que permetran finalitzar aquest primer mes de la tardor amb un resultat millor a la previsió inicial que estava molt marcada per la incertesa”.

En aquest escenari Castelló allarga el final de la temporada turística i gràcies a la demanda nacional i a la fidelitat de francesos i italians continua tenint demanda per a mantindre una ocupació en el 62%.

A més, la província de Castelló supera les previsions marcades, encara que experimenta un lleu descens de dos punts percentuals amb el qual registra una ocupació del 53,7% entre l'11 i el 17 d'octubre.

L'hegemonia del mercat nacional pràcticament frega el 90% del volum total deixant molt poc marge de representativitat al turista internacional.  Dels mercats internacionals emissors analitzats el francés i italià estan pràcticament a l'una amb un 1,9% i un 1,7%, seguits de prop pel britànic, belga i alemany. No obstant això, cal destacar que les quota és pràcticament irrellevant a causa del gran pes del turista nacional a la província de Castelló.

El cap de setmana encara que reflecteix un increment respecte a la mitjana setmanal amb el qual s'aconsegueix un 61,6% de les habitacions ocupades, l'evolució mostra com des de la setmana 37 de l'any la tendència és a la baixa. Una dada llunyana del quasi  80% aconseguit el tercer cap de setmana de setembre.

La previsió per a aquesta setmana se situa en un 47,5%.

Pujar