elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Trenta-dos joves investigadors es reuniran a l’UJI en el concurs «El gust d’investigar»

Trenta-dos joves investigadors es reuniran a l’UJI en el concurs «El gust d’investigar»
  • L'objectiu del concurs organitzat per l’ESTCE i el CEFIRE de Castelló és desenvolupar un treball d'investigació en diverses àrees de coneixement

Trenta-dos joves investigadors i investigadores participen dijous 20 de juny de 2019 amb els seus treballs d’investigació a la undècima edició del concurs «El gust d’investigar» que enguany ha rebut 12 investigacions que es presentaran a partir de les 9 hores a l’Aula Magna de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de l’UJI, durant la reunió científica. Paral·lelament l’estudiantat exposarà els pòsters explicatius al vestíbul de l’escola. La jornada finalitzarà a primera hora de la vesprada amb el lliurament dels premis als equips guanyadors i el professor Néstor Aparicio, responsable acadèmic de l’UJI Electric Rancing Team impartirà la conferència de clausura.

Aquest concurs, organitzat per l’ESTCE i el CEFIRE de Castelló, amb la col·laboració de les empreses UBE i Aquarama i els vicerectorats d’Estudiantat i Investigació ha comptat amb la participació d’alumnat de quart d’ESO i primer de batxillerat, tutoritzats per 10 membres del professorat. L’estudiantat pertany a centres d’educació secundària de Benicàssim, Castelló de la Plana, Nules, Torreblanca i Vila-real.

L'objectiu és que els joves, en equips de dos, tres o quatre i tutoritzats per un membre o dos del seu professorat, desenvolupen un treball d'investigació en diverses àrees de coneixement, com ara les matemàtiques, les ciències de la vida, la salut, el medi ambient o la tecnologia. El professorat tutor forma part dels departaments d’Informàtica, Física i Química, Ciències, Biologia i Geologia, i Tecnologia dels centres educatius de secundària.

Amb aquesta iniciativa es pretén despertar el nombre més gran de vocacions possibles en l’àmbit dels estudis cientificotècnics. Des del punt de vista de la formació de l'alumnat, els treballs d'investigació els ajuden a estructurar el pensament i a potenciar una sèrie de capacitats, com poden ser la creativitat o el treball en equip, i habilitats com ara redactar informes i defensar-los oralment.

Pujar