21 de setembre de 2020 21/9/20

Trenco: "El PP ha perdut una oportunitat de demostrar que està a favor del món rural i de l'educació"

  "El PP ha perdut una oportunitat de demostrar que està a favor del món rural i de l'educació". Així s'ha lamentat el portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Trenco, després que el PP haja votat en contra de la moció que havia presentat la coalició perquè la institució provincial es sumés al pla d'actuacions de la Conselleria per a la conservació i manteniment dels centres d'educació Infantil i Primària. "El pla consisteix a injectar recursos als consistoris per cobrir les mancances del finançament local que dificulten l'atenció de totes les actuacions de manteniment requerides pels centres. Demanàvem a la Diputació de Castelló que fes el mateix que s'ha acordat fer a la de València". El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló ha insistit a destacar que en molts ajuntaments, especialment els xicotets, no és possible realitzar aquest tipus de reparacions perquè no tenen recursos, "i aquest era el sentit de la nostra moció". Per Trenco, "és incongruent proclamar el suport als petits municipis i votar en contra de la moció de Compromís, com ha fet el PP".

  En el ple de hui, han estat diverses les mocions que han abordat assumptes relacionats amb l'educació, entre elles, una del PP sobre l'hipotètic tancament d'aules en els municipis de l'interior. En aquest sentit, Trenco ha insistit que el conseller Vicent Marzà ha garantit que en cap cas hi haurà tancament d'escoles "mentre ell siga conseller".

  D'altra banda, en el ple s'ha produït la renúncia del portaveu adjunt del Grup Compromís a la Diputació, José Miguel Carbó. El regidor de Benicàssim Pau Josep Ferrando ocuparà el seu lloc, un canvi acordat després dels comicis de maig de 2015.

  La Finestra de la Diputació de Castelló

  La Finestra de la Diputació de CastellóEntrar en el especial
  Pujar