24 de novembre de 2020 24/11/20

Trenco: "Compromís aposta per la continuïtat de la piscina Provincial però no a qualsevol preu"

    «L'única cosa en la qual pensàvem era en els 36 treballadors i els 1.600 usuaris. Per aquest mateix motiu ens vam abstindre en la votació dels preus del servei, que ens semblen excessius, però si no s'hagueren aprovat no es podria obrir la piscina». Així ho ha manifestat el portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Trenco, per al qual, tot el procés de tancament i adjudicació d'un nou contracte per a a piscina del Pau Gumbau, «s'han fet, d'una banda, massa tard perquè s'hauria d'haver actuat abans, en el moment en el qual l'empresa concessionària va començar a endarrerir-se en els pagaments a la Diputació; d'un altra, massa ràpid, perquè crec que ha sigut molt agosarat per part del president Javier Moliner dir que la piscina estarà oberta al setembre».

    Trenco, fent referència al passat ple on es va el seu Grup va votar favorablement a donar continuïtat a la instal·lació esportiva a través d'un model de gestió públic-privat, ha insistit en dir que la raó d'eixe vot va ser «perquè era l'única eixida que quedava». «Però no podem consentir és que eixa contractació d'una empresa pont es faça a qualsevol preu», ha destacat Trenco. En aquest sentit, el Grup Compromís ha presentat una al·legació a la licitació del nou contracte de la piscina Provincial; en concret, a la clàusula que fa referència a l'experiència de la persona que dirigirà la piscina, que ha de ser almenys de dos anys en un lloc similar. En opinió de Xavier Trenco, «aquest requisit, que suposa fins 20 punts en la baremació, pensem que vulnera la lliure concurrència al coartar les possibilitats de les diverses empreses a presentar models de gestió alternatius al director esportiu». A més a més, Trenco assegura que «els criteris de selecció que s'han estipulat pareixen més adequats per contractar una persona que una empresa. Per això hem demanat que el retiren».

    El diputat de Compromís també ha subratllat que el seu Grup «des del principi, va proposar que aquest model d'explotació de la piscina fóra gestionat pel Patronat d'Esports de Castelló. Ens sembla l'opció més raonable perquè mai ha tingut sentit una piscina provincial que els usuaris de la qual siguen només els veïns de Castelló».

    Pujar