elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torreblanca valora l'evolució de les parcel·les ecològiques junt a la Conselleria i la Càmera Agrària

Torreblanca valora l'evolució de les parcel·les ecològiques junt a la Conselleria i la Càmera Agrària

  La Regidoria d'Agricultura de Torreblanca i la Conselleria han valorat positivament l'evolució de les tres parcel·les ecològiques del municipi, en les quals l'Associació d'Agricultors Torreblanquins està assajant en el cultiu de productes com melons i tomaques amb l'assessorament dels tècnics.

  El regidor d'Agricultura, Carlos Garcia, el tècnic de la Conselleria d'Agricultura, Fidel Expósito, i Mari Pau Testera, tècnica de la Càmera Agrària, han visitat les parcel·les ecològiques per a comprovar in situ el progrés de les diferents plantacions i realitzar una primera avaluació d'aspectes com la producció, la seua qualitat, les característiques de l'aigua o la incidència d'alguns fongs.

  En els pròxims mesos es donarà a conèixer aquest estudi als agricultors de la població amb l'objectiu de posar en comú les conclusions i traçar futures línies de treball de cara a l'any que ve, moment en el qual s'iniciarà una segona fase que incidirà en la plantació de llavors autòctones i en l'ampliació de nous horts.

  La posada en valor del producte agrícola autòcton i la potenciació del cultiu ecològic són algunes de les apostes de la Regidoria d'Agricultura, des de la qual també s'ha posat en marxa el I Mercat de Proximitat.

  El regidor d'Agricultura, Carlos Garcia, ha assenyalat que “els resultats obtinguts en aquestes parcel·les ecològiques experimentals estan sent molt positius gràcies a la implicació d'agricultors i tècnics. Aquest balanç ens anima a seguir desenvolupant una segona fase en la qual es potenciarà la plantació de llavors autòctones”.

  Pujar