elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torreblanca neteja les sèquies del Prat a través de la instal·lació de comportes

  La Regidoria de Medi Ambient de Torreblanca està treballant en la neteja de les sèquies del parc natural El Prat, actuació que ha precisat la instal·lació de 3 comportes que faciliten aquesta intervenció orientada a mantenir els nivells òptims d'aigua del parc natural i la cura del medi ambient.

  Un grup de 3 operaris està realitzant aquestes tasques de neteja selectiva del fons de les sèquies tant a mà com a màquina, les quals està previst que duren unes 2 setmanes.

  Es tracta d'una actuació impulsada per la Conselleria i la Regidoria de Medi Ambient que respon a la necessitat de retirar del fons de les sèquies tots aquells residus acumulats per garantir la seva funció hidràulica, neteja que no s'ha realitzat des de fa dècades. En aquest sentit, la instal·lació de comportes contribueix a aquestos treballs evitant el buidatge al mar.

  En aquesta primera fase s'actuarà sobre les sèquies mare i en els seus canals principals, i de cara a l'any que ve està previst continuar amb la resta de sèquies.

  El regidor de Medi Ambient, Carlos Garcia, ha explicat que "creiem que aquesta intervenció és molt necessària, doncs les sèquies del Prat no s'han netejat des de fa dècades. Es tracta d'una neteja selectiva que afavorirà els cultius del parc natural i contribuirà a optimitzar els recursos hídrics, la qual s'està duent a terme des del màxim respecte a la preservació dels ecosistemes".

  Pujar