elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torreblanca impulsarà la reactivació de la producció agrícola en les marjals

  L'Ajuntament de Torreblanca impulsarà la reactivació de la producció agrícola en les marjals amb l'objectiu de potenciar el producte local i donar un ús a aquestos terrenys abandonats.

  La Regidoria d'Agricultura està treballant en la neteja d'aquestes marjals cedides pels seus propietaris durant 3 anys, en les quals l'Associació d'Agricultors Torreblanquins plantarà productes com boniato, tomàquets o melons i realitzarà proves ecològiques amb l'assessorament de la Conselleria i la col.laboració de l'Estació Experimental de Vila-real, la cual aporta les llavors.

  El regidor d'Agricultura, Carlos Garcia, ha mantingut recentment una reunió amb Maite Chafer, directora general de Desenvolupament Rural, per acabar de perfilar aquest projecte, i en els pròxims dies es reunirà amb el CAECV amb l'objectiu d'abordar la possibilitat de certificació ecològica.

  La proposta ha tingut molta acceptació, ja que després de diferents reunions amb els propietaris una desena de finques ja formen part d'aquest projecte, que poc a poc anirà ampliant-se.

  El regidor d'Agricultura, Carlos Garcia, ha explicat que 'el nostre objectiu és recuperar les zones de la Marjaleria abandonades en els últims anys i impulsar les singularitats del nostre producte local. Hi ha molta gent interessada a cedir terrenys, així que poc a poc intentarem atendre totes les peticions'.

  Pujar