elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Supermercats de Nules venen taronges africanes en plena temporada de clemenules

El alcalde de Nules denuncia la venta de naranjas africanas en la localidad
El alcalde de Nules denuncia la venta de naranjas africanas en la localidad
  • L'alcalde de la localitat, David García, esclata en un vídeo en el qual qualifica de “ruïna” el que està succeint en el sector agroalimentari castellonenc

A 0,76 euros el quilo. És el preu al qual es venen les taronges sud-africanes que podem comprar en un supermercat de Nules. Alguna cosa que està passant en plena campanya de clemenules, la varietat de taronja estrela de la localitat, i una de les sustentacions bàsiques de la seua economia.

L'últim a denunciar aquesta situació ha sigut el propi alcalde de Nules, David García, qui ha gravat un vídeo a les portes d'un d'aquests supermercats, un Dia: "És bo que sapiem que a Nules tenim supermercats que estan participant en la ruïna del sector agroalimentari", ha declarat l'alcalde en aquest dur enregistrament en la qual lamenta que s'estiga vivint aquesta paradoxal situació en la "cuna" de la clemenules.

En aquest sentit, David García convida a evitar comprar en aquest supermercat: "Prenguem nota com a ciutadans d'on hem d'anar a comprar i on no". Precisament aquest dimarts els agricultors han anunciat que tornaran a eixir al carrer el pròxim 21 de gener per a defensar la citricultura. "La situació del sector és en aquests moments molt greu i preocupant, volem que totes les poblacions citrícoles de l'Estat Espanyol secunden aquestes manifestacions", explica el portaveu de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, César Estañol.

En la passada manifestació de desembre es van unir més de 30 poblacions de Castelló i d'altres províncies. El que s'exigeix en aquestes mobilitzacions és la modificació de l'acord entre la Unió Europea i els països africans que ha multiplicat la presència de taronja africana a Espanya, alguna cosa que està succeint en plena campanya de la taronja valenciana.

comentari 1 comentari
Agricultor
Agricultor
09/01/2019 12:01
Elecciones

Creo que se equivoca al hacer este tipo de comentario, ya que cualquier negocio es bueno para el pueblo, ahora sí tocase cerrar el super, la gente se quedaría en paro. Que le va a dar puestos de trabajo este alcalde a la gente en paro. No puede comparar una nave late con la clemenules, ya que son totalmente distintas. Y si nos ponemos a esas muchos negocios no compraríamos. Porque él lleva zapatos italianos y no españoles? Y la ropa? Made in China.... Y no made in Spain... Se ve que voz entra con fuerza hasta enb el resto de partidos. Creo que ha sido un vídeo inadecuado. Yo no digo que esté mal pero hay otras formas de hacer las cosas, vienen elecciones y se les ve el rabo. Este tema habéis que atajarlo como hacían los franceses con nuestras fresas, pero bueno.... Ellos sabrán.

Pujar