24 de setembre de 2020 24/9/20

Santiago Tena, de Vilafranca, gana l'I Concurs de Receptes Gastronòmiques Castelló Ruta de Sabor

Santiago Tena, de Vilafranca, gana l'I Concurs de Receptes Gastronòmiques Castelló Ruta de Sabor - (foto 1)
  • El diputat d'Acció de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha mostrat la intenció de convocar una segona edició del certamen l'any vinent perquè els nostres productes tinguen la màxima difusió dins i fora de la nostra província”

MÉS FOTOS
Santiago Tena, de Vilafranca, gana l'I Concurs de Receptes Gastronòmiques Castelló Ruta de Sabor - (foto 2)

El diputat provincial d'Acció Contra la Despoblació i Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha presidit el lliurament de premis del primer Concurs de Receptes Gastronòmiques Castelló Ruta de Sabor que ha convocat la Diputació a través de les xarxes socials. El guanyador del certamen ha sigut Santiago Tena Tena, de Vilafranca, amb ‘Tito trufat Castelló Ruta de Sabor’, qui gaudirà d'una experiència gastronòmica d'un dia a Sant Mateu, que inclou pernoctació, menjar i visita a un celler en establiments adherits a la marca Castelló Ruta de Sabor. Segons ha explicat el mateix autor, es tracta d'un plat que en la seua infantesa es cuinava a casa els dies de celebració especial. Entre els ingredients estan la tòfona, l'oli d'oliva, la carxofa i el vi de la terra.

El segon premi, un lot de productes de Castelló Ruta de Sabor, ha recaigut en Lucía Andrés Tena, de Vilar de Canes, que ha elaborat la recepta ‘Conill del Maestrat amb alls’. “És una d'aqueixes receptes que passen de pares a fills, que inclou productes de la terra com la tòfona, les hortalisses, i l'oli d'oliva. I sobretot, molta paciència”.

Les bases del concurs establien l'obligatorietat d'elaborar les receptes amb productes de Castelló Ruta de Sabor.

Durant la seua intervenció, el diputat d'Acció Contra la Despoblació i Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha mostrat la intenció de l'equip de govern de la nova Diputació de convocar una segona edició del concurs l'any vinent “perquè és fonamental que a la província i fora es coneguen els productes que s'elaboren en la nostra terra, ja que tenen un valor afegit molt important des del punt de vista de la qualitat”.

Ha finalitzat dient que “la Diputació vol reforçar el que fan els nostres productors i prescriptors perquè Castelló Ruta de Sabor aconseguisca la major difusió possible”.

La Finestra de la Diputació de Castelló

La Finestra de la Diputació de CastellóEntrar en el especial
Pujar