16 de juliol de 2019 16/7/19
ENTREVISTA

Sandra Julià (Cs) : “En Ciutadans posarem la catifa als qui es decidisquen generar ocupació i oportunitats”

Sandra Julià (Cs) : “En Ciutadans posarem la catifa als qui es decidisquen generar ocupació i oportunitats” - (foto 1)
MÉS FOTOS
Sandra Julià (Cs) : “En Ciutadans posarem la catifa als qui es decidisquen generar ocupació i oportunitats” - (foto 2)

Sandra Julià representarà als castellonencs a Madrid en la pròxima legislatura. Es presenta com a cap de llista de la província de Castelló per Ciutadans, un partit amb el qual ja ha treballat en aquests últims anys i que assegura “té les coses clares”. De cara a les pròximes eleccions el 28 d'abril, elperiodic.com parla amb ella per a conéixer les propostes que inclouen en el seu programa per a la província.

P: Quina és la proposta que porta Ciutadans a Castelló al Congrés?

R: Les propostes són diverses perquè Castelló sempre ha sigut la gran oblidada. Des de Cs portem ja quatre anys reivindicant les necessitats d'aquesta província i ho continuarem fent en: la defensa del nostre sector citrícola, facilitar la creació d'ocupació; no podem permetre que es continuen destruint 57 llocs de treball diaris. 

Proposem un AVE d'alta velocitat i no de velocitat convencional, una rodalia que acosten i no allunyen als usuaris de les seues destinacions diàries, la liberalització de l'AP-7. Un corredor Mediterrani que afavorisca l'exportació dels nostres sectors productius com el ceràmic i citrícola. I traure rendiment de les dessaladores. l

P: Actualment és diputada en el Congrés, Quina valoració fa d'aquests més de dos anys en el càrrec?

R: Aquesta legislatura ha tingut tres parts: Una primera part en la qual des de Ciutadans aconseguim acords amb el Partit Popular. Negociem uns pressupostos responsables i que van suposar ajudes per als autònoms, baixades d'impostos o recursos econòmics per al Corredor Mediterrani.

Després una segona, en la qual el PP es va veure acorralat per la corrupció i la moció de censura i, una tercera en la qual Sánchez va arribar al Govern faltant a la seua paraula de convocar eleccions, abandonant el constitucionalisme, muntant el seu Govern Frankestein de la mà de populistes nacionalistes i independentistes al mateix temps que estava venent Espanya a canvi del seu lloguer en La Moncloa. 

P: Alguna mesura que destacaria?

R: És difícil destacar una mesura, el treball de quatre anys ha sigut molt més que això. Però destacaria la PNL que presentem en defensa del nostre sector citrícola. Cs vam ser l'únic partit constitucionalista que vote en contra d'un Acord Comercial a la Unió Europea que va suposar l'estocada a les nostres taronges.

A més presentem una iniciativa en la qual defensàvem amb urgència activar mesures per a aconseguir un preu de mercat competitiu per a les fruites i verdures valencianes, almenys que no fóra inferior al de cost. Projectar una imatge d'excel·lència i qualitat dels productes citrícoles espanyols i, col·laborar amb les institucions europees per a desenvolupar mètodes de producció sostenibles i que complisquen la normativa laboral i fitosanitària. Demanàvem en la PNL la modificació d'alguns punts de l'acord europeu amb Sud-àfrica que perjudica clarament la taronja. Estem parlant d'un sector estratègic, el manteniment de moltes famílies castellonenques que defensen el pa de cada dia i creiem just donar-los suport.

P: Què li ha quedat per fer?

R: Moltes coses. La vocació de servei públic exigeix dedicació exclusiva però sarna amb gust no pica. De moment, li puc dir que el balanç de Cs en aquesta primera legislatura en la Cambra Baixa és positiu. Amb 32 diputats hem sigut una oposició constructiva i decisiva. En el personal també m'ha quedat molt per fer: gaudir més de la meua família, i poder atendre amb més temps als meus companys de partit a la província. 

P: Creu que estan ben representats els interessos de Castelló amb Ciutadans en el Congrés?

R: Bé, potser dir que si, quedaria presumptuós ja que els represente jo mateixa, encara que sempre amb l'ajuda dels meus companys de partit perquè treballem en equip. Castelló ha tingut veu i vot en el Congrés i el continuarà tenint perquè en Cs tenim les coses clares i un projecte comú per a Castelló i Espanya. I li pose diversos exemples pràctics com les mesures contra la despoblació, la targeta sanitària única, totes les mesures anunciades per a conciliació o aquelles destinades a l'ocupació i els nostres autònoms.

P: Tornant al present, a les pròximes eleccions Què creu que preocupa els castellonencs?

R: Els preocupacions dels castellonencs són les mateixes que els de la resta d'espanyols: l'ocupació, les polítiques socials i la regeneració democràtica. Però les nostres necessitats són unes infraestructures que fomenten el creixement i la competitivitat dels nostres sectors productius. Infraestructures i no estafatructuras com el que tenim ara mateix. Com ja he apuntat continuarem defensant als nostres agricultors, reivindicarem mesures contra la despoblació, un AVE d'alta velocitat, la liberalització de l'AP-7, millor rodalia que no llunyanies...

P: I quines solucions dóna Ciutadans a aquestes preocupacions?

R: Quant a l'economia, una revolució fiscal per a eliminar l'impost de successions i donacions, ja basta que moltes persones de classe mitjana hagen de renunciar a la seua herència. També, la Reducció de l'Impost de Transmissions i Actes Jurídics Documentats o una baixada de l'IRPF de forma moderada. El suport a les famílies amb fills i als emprenedors i empreses tecnològiques. A més combatrem la burocràcia per a poder crear una empresa en 24 horas en Cs posarem la catifa als qui es decidisquen generar ocupació i oportunitats. Cal afavorir l'ocupació que és la major preocupació dels espanyols. Les famílies amb dos fills o monoparentals amb un fill tindran dret a una devolució de l'IRPF de 1.200€ a l'any, i amb tres fills i les monoparentals amb dues es podran beneficiar d'una reducció de 2.400€.

El Corredor Mediterrani, el gran incompliment del PSOE serà una prioritat per a*Cs. I amb l'apagada poblacional que pateix la província volem premiar fiscalment amb una una rebaixa de l'IRPF del 60%, als qui vulguen viure en els municipis de menys de cinc mil habitants i, això a la nostra província són més de 100 municipis del total de 135. A més d'impulsar una tarifa plana de 30 euros per a dones i joves valents que vulguen emprendre en el medi rural.

P: Sobre la crisi citrícola, Com defensaran els interessos dels agricultors castellonencs a Madrid? 

R: En Ciutadans no defensarem, continuarem defensant. Li faig aquesta matisació perquè com li he esmentat anteriorment, Cs va ser l'únic partit constitucionalista que va votar en contra d'un Acord Comercial a la Unió Europea que va suposar l'estocada a les nostres taronges. Els altres partits que llavors van votar a favor són els primers que ara es fan la foto darrere de la pancarta.

A Madrid demanarem activar la clausula de salvaguarda i activar mesures que permeten aconseguir un preu de mercat competitiu per a les fruites i verdures valencianes, almenys no inferior al cost. Per això el 28 d'abril els castellonencs ens juguem molt. Necessitem un Govern que defense els nostres interessos.

 

P: Fem un repàs dels partits polítics. Si pot fer una valoració de cadascun, una idea que li agrade i una altra que no.

- PP: L'opció menys dolenta per a arribar a acords, però ja ha demostrat el que és i li queda molt camí per a regenerar-se

- PSOE: Un partit irrecognoscible en mans del *sanchismo, i que ha abandonat el constitucionalisme per a entregar-se als braços dels partits populistes, nacionalistes i independentistes. - Compromís: Un partit sectari, que imposa el seu model i coarta la llibertat dels valencians.

- Podem: Populisme que proposa beuratges màgics, que hem vist les greus conseqüències que té en altres països com Veneçuela, i que ha estat controlant l'economia del sanchismo.

- Vox: Un partit que encara no té representació a nivell nacional però amb el qual no compartisc les seues posicions en matèria d'igualtat o les seues reivindicacions de portar pistoles.

P: Persones de tots els pobles de la Comunitat lligen elperiodic.com Com convenceria als lectors d'una xicoteta localitat de Castelló que han de votar a Ciutadans?

R: Que una altra forma de fer política és possible. No tot és roig ni blau. Per això la *food *track de Ciutadans repartirà suc de taronja fins al 28 d'abril, és la vitamina C que necessitem per al *spring final. *VitaminaCs per a eixir el 28 d'abril a tenyir la província de taronja, un color que ens identifica i ens caracteritza. I perquè la unió fa la força.