1 de desembre de 2020 1/12/20

Sales: "Castelló clama ajudes després del reforç del confinament"

Sales: "Castelló clama ajudes després del reforç del confinament" - (foto 1)
  • El PP exigeix en Diputació un milió d'euros per a autònoms i Pime perquè quinze dies després del decret de l'estat d'alarma “els municipis lamenten la falta de cobertura”

  • Vicent Sales, portaveu del PP en la Diputació, reivindica una línia d'ajudes directa per a reflotar a autònoms, Pime i empreses que han cessat la seua activitat

Quinze dies després del decret de l'estat d'alarma i després del reforç de les mesures de confinament que hui entren en vigor, Diputació segueix sense habilitar una línia d'ajudes directes als ajuntaments. “L'absència de material, la necessitat de realitzar desinfeccions, la urgència d'habilitar exempcions fiscals o promoure ajudes als qui han tancat la persiana està generant tensions en municipis de la nostra província, especialment els que tenen menys recursos”.

Així ho ha reconegut el diputat provincial del PP i portaveu del grup en la institució, Vicent Sales, qui ha lamentat que PSPV i Compromís seguisquen hui, “dues setmanes després que es decretara l'estat d'alarma, sense posar al servei de la nostra província els 50 milions d'euros de romanents que disposen”.

El PP va presentar un pla de xoc social i fiscal fa més de deu dies. “Esperàvem que PSPV i Compromís convocaren els òrgans col·legiats via telemàtica per a poder habilitar mesures que foren d'utilitat per als nostres veïns. No obstant això, en aquests moments encara no s'han convocat i, cosa que és més greu, la Diputació Provincial segueix sense establir un programa extraordinari d'ajudes capaç d'injectar liquiditat als pobles i, amb això, garantir el proveïment i cobertura de tots ells”.

El reforç del confinament i la seua repercussió directa sobre autònoms, Pime, empreses... ha mobilitzat als consistoris que reclamen la cobertura d'una Diputació que ha sigut incapaç d'habilitar una sola acció dirigida a injectar fons en els municipis. “No estem parlant d'avançar els diners per cobrament de taxes i impostos, perquè aquests diners no és de Diputació, és dels municipis. El que reclamem és que la Diputació, com a institució al servei de la província, el demostre. I ho faça amb una línia extraordinària d'un milió d'euros que permetria a moltes localitats injectar uns fons de gran utilitat en la lluita contra aquesta pandèmia”.

El PP confia que ple i comissions, suspeses per efecte de la pandèmia, “es convoquen prompte perquè la nostra província reclama accions útils i eficaces”. Iniciatives plasmades en una bateria de mesures que el PP va presentar fa més de deu dies i “que defensarem en ple perquè l'objectiu és protegir a Castelló”.

Pujar