elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El món rural també ix en defensa del col·lectiu LGTBIQ+: un arc de Sant Martí humà recorre un poble de Castelló

El món rural també ix en defensa del col·lectiu LGTBIQ+: un arc de Sant Martí humà recorre un poble de Castelló
  • Desenes de persones s'unixen a la celebració per la diversitat en la marxa de l'Orgull Rural

La marxa de l'Orgull Rural de Soneja ha tornat a ser un èxit rotund, omplint els carrers de la localitat de color, música i alegria. Enguany, la celebració ha cobrat encara més importància si cap, ja que s'ha celebrat en un moment en el qual els drets del col·lectiu LGTBIQ+ es veuen amenaçats en alguns llocs del món.

La manifestació, que ha recorregut els carrers de Soneja des de la Plaça Espanya fins a la Plaça de la Fonda, ha comptat amb la participació de desenes de persones de totes les edats i famílies al complet. Al ritme de la Batucada Punkadeira, els assistents han pogut gaudir d'un ambient festiu i reivindicatiu.

L'acte ha culminat amb la lectura d'un manifest a càrrec d'Ana Zorita, presidenta del col·lectiu LGTBI de Soneja. En la seua intervenció, Zorita ha destacat la importància de visibilitzar la diversitat en el món rural i de lluitar contra les barreres a les quals s'enfronta el col·lectiu LGTBIQ+ en estos entorns.

Per part seua, la regidora d'Igualtat, María Jesús Punter, ha volgut agrair a tots els participants la seua presència i ha celebrat el bon ambient que s'ha respirat a Soneja durant el cap de setmana. Punter ha destacat que l'Orgull Rural és una mostra de la tolerància i la llibertat que reflectixen l'essència d'este municipi.

La regidora de Cultura, Nuria Tenas, també ha tingut paraules d'agraïment per a les entitats que han col·laborat en l'organització de l'esdeveniment. Tenas ha posat en valor el compromís de l'equip de govern amb la igualtat, la convivència i l'amor en totes les seues formes.

Sens dubte, l'Orgull Rural de Soneja ha sigut un èxit rotund que ha servit per a visibilitzar la diversitat i reivindicar els drets del col·lectiu LGTBIQ+ en el món rural. La localitat de Soneja s'ha consolidat una vegada més com a referent en la defensa de la igualtat i el respecte a tots els col·lectius.

MÉS FOTOS
El món rural també ix en defensa del col·lectiu LGTBIQ+: un arc de Sant Martí humà recorre un poble de Castelló - (foto 2)
El món rural també ix en defensa del col·lectiu LGTBIQ+: un arc de Sant Martí humà recorre un poble de Castelló - (foto 3)
El món rural també ix en defensa del col·lectiu LGTBIQ+: un arc de Sant Martí humà recorre un poble de Castelló - (foto 4)
Pujar