elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rescaten dos homes en parada cardíaca a Alcossebre i Orpesa

Rescaten dos homes en parada cardíaca a Alcossebre i Orpesa
  • Tots dos van patir la parada cardíaca en a penes unes hores de diferència

Al llarg del dia d'ahir, dos equips mèdics del SAMU van aconseguir revertir la parada cardíaca que patien dos homes, un d'ells a Alcossebre i un altre a Orpesa. Es dóna la circumstància que tots dos successos van tenir lloc a a penes unes hores de diferència.

Sobre les 12:30 hores s'alertava el CICU que un home estava en parada cardiorespiratòria en una urbanització d'Alcossebre. En l'avís s'indicava que un bomber i un policia, tots dos fora de servei, van iniciar la reanimació cardiopulmonar bàsica a l'home.

Fins al lloc es va desplaçar una unitat del SAMU, l'equip mèdic va continuar amb la reanimació cardiopulmonar avançada i altres tècniques d'estabilització. Així van continuar fins que van aconseguir recuperen les constants vitals de l'home, de 61 anys d'edat.

Posteriorment, el pacient va ser traslladat per parada cardiorespiratòria recuperada, a l'hospital General Universitari de Castelló en l'ambulància de suport vital avançat.

Hores després, al voltant de les 21 hores de la nit, des del centre de salut d'Orpesa es sol·licitava la intervenció del CICU per assistir a un altre home també en parada cardíaca.El CICU va mobilitzar una altra unitat de SAMU.

L'equip mèdic va realitzar la reanimació cardiopulmonar avançada i altres maniobres fins que, després de recuperar el seu pols, van aconseguir finalment estabilitzar a l'home.

Després de l'assistència, l'home de 51 anys va ser evacuat, també per parada cardíaca recuperada, a mateix centre hospitalari que l'anterior pacient.

Pujar