elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP reclama al PSOE retornar a l'interior la cobertura sanitària eliminada en pandèmia

El PP reclama al PSOE retornar a l'interior la cobertura sanitària eliminada en pandèmia
  • “Castelló, i especialment el seu interior, continuen sent els grans damnificats”. “És inviable donar futur a l'interior si als veïns se'ls presten menys de dues hores d'assistència a la setmana i, a vegades, ni això”, afirma Nieves Martínez

  • “Lamentem que en Diputació el PSOE s'haja negat a exigir per a la província el que el Consell els ha retallat”. Toga, Zucaina, Sacañet, Pavías, Higueras, Espadilla o Villamalur “esperen recuperar el que el PSOE els ha llevat”

El Partit Popular ha reclamat per a la província de Castelló la cobertura sanitària que el PSOE ha desmantellat en pandèmia. I ho ha fet, de manera especial, per a l'interior de la província, “perquè l'esquerra diu que defensa l'interior però la realitat és que amb la seua política els resta oportunitats”.

“El cas de la sanitat és el més sagnant”, afirma Nieves Martínez, diputada provincial del PPCS. “El Consell va retallar fa dos anys recursos bàsics per a l'interior, amb una població envellida i amb uns recursos econòmics limitats. Aïlle a milers de veïns de la província i hui segueix sense restituir-los aquestes prestacions bàsiques”.

És el cas de localitats com Toga, Higueras, Villamalur, Zucaina, Sacañet, Espadilla o Pavías. “Municipis del nostre interior, amb recursos limitats, amb una població envellida i amb serveis mèdics desmantellats per l'esquerra”.

Des del PPCS, “exigim recuperar serveis vitals que mai degueren ser desmantellats”. Perquè “en plena pandèmia hi ha municipis als quals se'ls presten dues hores setmanals d'atenció mèdica i alguns, ni això”. “I amb aquesta assistència sanitària difícilment l'interior pot ancorar la seua població. Al contrari, el que es produeix és una despoblació i fugida de veïns, especialment els més majors, perquè no se'ls garanteix l'atenció mèdica en cas de necessitat”.

Nieves Martínez recorda que en l'últim ple de la Diputació el PP va presentar una iniciativa per a restituir a la província la cobertura sanitària que fa dos anys van començar a desmantellar amb el Covid-19 com a argument. “Van rebutjar la proposta i el seu càstig persisteix. Perquè hui, després de l'anunci del Consell de noves places, la nostra província continua sent la gran perjudicada i l'interior es manté aïllat”.

Per tot això, “des del PPCS continuarem exercint de dic de contenció enfront de polítiques lesives. Treballant per a la província i per als nostres veïns, perquè és de rigor garantir a la població els serveis mèdics que asseguren la seua salut i vetlen per la seua cobertura assistencial. Perquè no hi ha argument que justifique que l'interior quede desprotegit en un moment de crisi sanitària”, ha manifestat la diputada provincial del PPCS.

Pujar