elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP reclama protegir i promocionar el patrimoni de la pedra en sec de Santa Magdalena

El PP reclama protegir i promocionar el patrimoni de la pedra en sec de Santa Magdalena
  • La localitat del Baix Maestrat compta amb un extens inventari de casetes realitzades amb aquesta tècnica que ha sigut declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco

  • Víctor Cervera, portaveu del PP a l'Ajuntament de Santa Magdalena, remet documentació fotogràfica a l'objecte de “defensar amb orgull la nostra senyal d'identitat”

MÉS FOTOS
El PP reclama protegir i promocionar el patrimoni de la pedra en sec de Santa Magdalena - (foto 2)
El PP reclama protegir i promocionar el patrimoni de la pedra en sec de Santa Magdalena - (foto 3)

El portaveu del PP a l'Ajuntament de Santa Magdalena de Pulpis, Víctor Cervera, ha reclamat a l'alcalde la defensa i protecció dels elements emblemàtics de la localitat construïts amb la tècnica de la pedra en sec. “Aquest patrimoni és un orgull i un emblema que hem de preservar. És un valor únic, una riquesa immaterial que mereix l'esforç de les institucions públiques per a posar-lo en valor i garantir el seu futur”.

Cervera, que s'ha mostrat convençut “de la necessitat d'invertir en aquests elements arquitectònics únics de la província”, ha remés al consistori un inventari fotogràfic de diverses casetes, típiques de la població, construïdes amb aquesta tècnica.

“L'art de construir amb pedra en sec ha sigut declarat recentment Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco. És una tècnica única i singular que té en el nostre terme municipal diferents exponents que mereixen la màxima protecció”. En aquest sentit, ha declarat el regidor, “hem realitzat un inventari que hem entregat a l'alcalde amb el desig que puguem treballar en la protecció d'aquests elements”.

Així les coses, Cervera tendeix la mà al primer edil “per a treballar conjuntament per aquell patrimoni que és orgull de la nostra localitat”. “Esperem que la nostra proposta siga tinguda en compte i s'actue, ja que hi ha moltes casetes que presenten un estat d'abandó notable que no hauríem de tolerar”. Per això, ha assenyalat el portaveu del PP, “tot el nostre suport a la defensa d'aquestes construccions i la màxima inversió per a aconseguir que Santa Magdalena de Pulpis exhibisca orgullosa elements que són passat, present i futur del nostre poble”.

Pujar