elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP reclama la defensa dels serveis socials de la província per part de Diputació

El PP reclama la defensa dels serveis socials de la província per part de Diputació
  • Els populars sol·liciten reactivar les subvencions per a serveis com el taxi rural o les unitats respira i frenar el tancament de Penyeta Roja

  • Sales: ““Demanem que la Diputació lidere la defensa del territori a través dels serveis socials per a tota la província”

El Partit Popular de Castelló ha reclamat hui a la Diputació que, tal com succeïa la legislatura passada, “lidere la defensa del territori a través dels serveis socials”, com ha sol·licitat el portaveu del PP en la Diputació de Castelló, Vicent Sales.

El diputat provincial ha explicat que “els alcaldes i portaveus del PP ens han traslladat la seua preocupació respecte als retards que existeixen en la concessió de les subvencions socials de la Diputació als municipis”. Una situació que, de persistir, “pot complicar molt el funcionament de les administracions locals”.

Serveis socials que es van posar en marxa la passada legislatura amb accions concretes i efectives destinades a frenar la despoblació i, sobretot, a ajudar a vertebrar a la província. No en va, serveis com el taxi rural, que ha solucionat un greu dèficit en municipis que no tenen servei públic de transport, les unitats respira que atenen majors i dependents, els serveis de conciliació, els Escoletes Matineres…

Són elements “que funcionen molt bé en els xicotets municipis i que, en molts casos, estan ara avançant els ajuntaments i veïns”. Per això, el portaveu ha reclamat que “de forma el més ràpid possible, i des de la lleialtat institucional, demanem que s'activen les bases per a aquestes ajudes que considerem fonamentals”.

Sales recorda que “a més aquesta mateixa setmana s'ha anunciat el tancament de Penyeta Roja, un referent en l'atenció social en els últims 30 anys” i ha demanat “explorar noves vies abans que es procedisca al tancament” ja que per al PP la solució plantejada (reubicar als menors en un altre centre amb els coneguts ‘Menes’ i l'acomiadament de treballadors) no és la més adequada.

Pujar