16 de febrer de 2020 16/2/20

El PP reclama la declaració de zona catastròfica per a la costa de Castelló

El PP reclama la declaració de zona catastròfica per a la costa de Castelló - (foto 1)
  • Barrachina (PP): “Demanem igualtat de tracte, no volem pegats, volem inversió immediata, perquè amb el doble de ministres, el PSOE torna a maltractar a Castelló”

El Partit Popular de Castelló ha reclamat la declaració de zona catastròfica per a la costa de Castelló després de la gravetat dels danys provocats per un temporal que hui ha començat a remetre. “Demanem igualtat de tracte al PSOE. La devastació és absoluta”, ha assenyalat Miguel Barrachina, president del PP a Castelló.

El 24 de gener de 2017, el llavors ministre de Foment del PP, Íñigo de la Serna, acompanyat de la secretària d'Estat de Medi Ambient, van visitar el municipi d'Almenara, amb una alcaldessa socialista, per a interessar-se per la gravetat del temporal registrat llavors. Tres dies després, el 27 de gener, el Consell de Ministres, aprovava la declaració i anunciava l'ordre d'ajudes. “Hui, amb el doble de ministres en l'Executiu de Pedro Sánchez, encara no han mogut un dit per interessar-se per Castelló en una mostra més de maltractament cap a la nostra província”, ha assenyalat el dirigent del PPCS.

Barrachina ha reclamat al PSOE “inversió immediata, no pegats. Perquè el seu declarat abandó i càstig cap a la nostra costa d'aquests últims anys ens condueix a la situació actual”. La borrasca Gloria “ha destrossat de nord a sud el nostre litoral” i des del PSOE “ni tan sols Ximo Puig ha visitat la província, en una demostració palesa del que li importa Castelló”.

El temporal arriba exactament tres anys després que un altre temporal de pluges de gran magnitud provocara danys devastadors a la província. “El ministre del PP va visitar Castelló i va anunciar la declaració de zona catastròfica amb una partida d'ajudes de emergència que abans de Setmana Santa ja estaven aprovades i invertides”. L'objectiu, ha recordat Barrachina, “era precisament que una província declaradament turística rebera als visitants per Setmana Santa amb les seues platges a punt per a l'arribada del turisme”. I hui, ha lamentat el president del PPCS, “tenim una catàstrofe de la mateixa índole i el PSOE, en lloc d'actuar immediatament, menysprea la nostra província”. “Anuncien ajudes d'emergència per a una situació greu i lesiva per a Castelló a la qual ni tan sols visita Puig, més ocupat a contractar assessors que a preocupar-se per la situació en la qual han quedat centenars de famílies després de perdre, literalment, els seus habitatges”.

Des del PP, “lluitarem per tots els nostres veïns, els que han patit danys devastadors en els seus domicilis. Per la nostra província, per a recuperar les infraestructures que fruit de l'abandó i desistiment del PSOE s'han esborrat del front litoral. Per Castelló, perquè enfront d'un PSOE que ens castiga hi ha un PP que protegeix i defensa els interessos d'aquesta terra privilegiada”.

Temporal Gloria a la Comunitat Valenciana

Temporal Gloria a la Comunitat ValencianaEntrar en el especial
Pujar