elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig destaca la importància de la prevenció i la conscienciació per a evitar els incendis forestals

Puig destaca la importància de la prevenció i la conscienciació per a evitar els incendis forestals

  El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància de la prevenció i de les campanyes de conscienciació per a evitar els incendis forestals, ja que, tal com ha indicat, "quasi el 85% dels incendis té algun tipus de condicionant humà". "És fonamental tindre una vinculació respectuosa amb el medi ambient per a conservar els nostres boscos", ha declarat.

  Així s'ha expressat durant la seua visita a les brigades destinades a la realització de treballs de mitigació del risc per emergències del parc natural del Desert de les Palmes, en la qual ha estat acompanyat per la consellera d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián.

  Tal com ha explicat el president, aquestes brigades tenen com a objectiu "donar suport a les brigades d'extinció i a les de prevenció" per a "forçar al màxim totes les possibilitats de prevenció que ens porten a una campanya en la qual dipositem tota la confiança en la gent".

  Aquests equips són fruit d'un conveni de col·laboració signat el passat mes d'abril entre la Generalitat i la Diputació de Castelló per a la posada en marxa de 16 brigades per a realitzar treballs de mitigació del risc d'emergència en la interfície urbà-agrícola-forestal de la província de Castelló.

  Els treballs que han d'executar tenen com a objectiu fonamental crear discontinuïtats en el mosaic forestal per a dificultar així l'avanç d'un possible incendi i facilitar l'evacuació.

  Entre els treballs que desenvolupen aquestes brigades destaquen les tasques de neteja i manteniment d'estructures, l'eliminació d'obstacles en les vies de comunicació, així com la senyalització d'accessos.

  Visita institucional a la Pobla Tornesa

  D'altra banda, Puig i Cebrián també han realitzat una visita institucional a l'Ajuntament de la Pobla Tornesa, on han mantingut una reunió amb la corporació municipal en la qual han abordat alguns dels projectes que s'estan duent a terme en el municipi, com la construcció d'un nou edifici per al consistori.

  El cap de l'Executiu valencià, que ha signat en el llibre d'honor de l'Ajuntament, ha reconegut la labor de la Pobla Tornesa pel "progrés, el respecte per la natura i la promoció de la cultura", ja que constitueix "el punt de partida d'un projecte democràtic i de convivència".

  Pujar